DMI advarer: Risiko for tæt tåge

Der er risiko for tæt tåge i hele landet fredag aften og natten til lørdag, oplyser DMI

Sådan bliver weekendvejret 3.-4. oktober (video: DMI)

Hvis du skal ud at køre i bil sent fredag aften eller tidligt lørdag morgen, er det en god idé at tjekke, at tågelygterne fungerer, før du sætter nøglen i tændingen.

DMI har fredag udsendt et varsel om risiko for tæt tåge i næsten hele landet. Det vil sige, at sigtbarheden kan komme under 100 meter

Varslet gælder fra klokken 22 i den sydlige del af landet, mens tågen lige så stille driver op over landet i løbet af natten.

- Vinder har lagt sig igen efter et døgns tid til halvanden, hvor det har været lidt blæsende. Vejret har været klart i dag og på denne årstid, så dannes der jo tåge i gang i mellem, siger vagthavende meterolog hos DMI, Jørn Thomsen, til Ekstra Bladet.

- Spørgsmålet er nu, hvor tæt den bliver, og der er en risiko for, at sigtbarheden nogle steder kan gå ned under 100 meter. Vi ved ikke om sigtbarheden bliver 50 eller 200 meter endnu, siger han og fortæller, at der tågen allerede har ramt flere steder i landet tidligt fredag aften.  

Tågen skal ifølge DMI lette klokken 9 lørdag morgen.

'Tæt tåge kan forårsage en forøget risiko for trafikuheld. Kør forsigtigt og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt', skriver DMI på sin hjemmeside.

14 kommentarer
Vis kommentarer