DMI advarer: Skybrud kan ramme hele landet

Lørdag skal du være opmærksom på mulighed for skybrud og torden i hele landet ifølge DMI. Det bliver en trist slutning på det, der også bliver årets sidste sommer dag

DMI kommer her med en vejrudsigt for weekenden

Det kommer ikke til at holde tørt i weekenden ifølge DMI's seneste varsel.

Lørdag er der risiko for skybrud og tordenvejr fra 18:00 til søndag 06:00. Indtil videre er det ikke til at sige hvilke dele af Danmark, der går fri udover Bornholm.

- Det er varmluft sydfra, som kommer til at have kraftige byger med sig. Det er endnu ikke klart, hvor de rammer, men hele landet er lige udsat, siger DMI's vagthavende Klaus Larsen.

Som altid ved skybrud anbefaler DMI, at man holder døre og vinduer lukket, mens man skal være opmærksom på risiko for oversvømmelser i lavtliggende områder.

Skybruddet ventes lokalt at stå på i 30 minutter og der kommer til at falde mellem 15 og 25 mm regn.

Sommer bliver til efterår
Efter nogle dage med sommervejr, så ser det også ud til, at det er forbi med de varme temperaturer, når august bliver til september. Lørdag bliver derfor også årets sidste sommerdag. Herefter vil det blive køligere og ustadigt.

DMI udelukker dog ikke, at der skulle gemme sig en sommerdag i september.

- Der er mulighed for, at det kan blive varmere efter månedens første uge, som vil være præget af præget af kold luft vest fra, siger Klaus Larsen.