DMI advarer: Vejene bliver spejlglatte

Skiftet i vejret betyder, at der kan blive glat på vejene flere steder i landet sent i aften og i nat

Vi går mod varmere vejr, men først skal vi lige igennem en omgang snevejr fredag aften og natten til lørdag

Det har været koldt. 

Iskoldt.

Men nu ser det ud til, at vejret skifter, og at vi går varmere tider i møde.

Vi skal dog igennem endnu en gang snevejr fredag aften, før vi kan ånde lettede op og nyde temperaturer på den rigtige side af frysepunktet.

Vestpå kan der falde fem til seks centimeter, mens der i de østlige egne kommer til at falde en tredjedel.

Med snevejret kan der også komme isglatte veje flere steder i landet, varsler DMI.

(Foto: Per Rasmussen) Samfund - 21. jan. 2016 - kl. 05:29 Velkommen i dybfryseren! Her satte kulden rekord i nat

- Der kommer en front ind i løbet af aftenen og natten vestfra med noget nedbør. De fleste steder falder det som sne, men der er en mulighed for, at der i Syd - og Vestjylland, på flere steder på Fyn, og på Lolland i en overgang kan gå over i noget isslag, siger vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen, der har varslet for glatte veje mellem klokken 22.00 og 03.00 i de berørte egne.

Stor risiko for skade
Isslag medfører risiko for et stort antal uheld med personskade til følge. Færdsel, kørende såvel som gående, er forbundet med stor risiko for skade, står der på DMI's hjemmeside, hvor man har varslet for isslag i Syd- og Sønderjylland, Sydfyn, Trekantsområdet,  på Lolland, Middelfart, Assens, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern.

- Det der sker, at der falder underafkølet regn, der fryser, når det rammer jorden. Risikoen er ikke kæmpestor, men det er et meget farligt fænomen, så der er en lille risiko for det, er vi nødt til at varsle for det, siger Thyge Rasmussen fra DMI.

Iskold luft og sne på jorden. Sådan har det været stort set lige siden årsskiftet, men nu bliver det varmere i den kommende tid. (Foto: Philip Davali) Samfund - 22. jan. 2016 - kl. 07:11 Stort vejrskifte rammer Danmark i aften

Går mod plusgrader
Når vi har overstået aftenens snevejr, forventer den vagthavende, at temperaturen kommer til at krybe over frysepunktet lørdag middag i Jylland, mens vejret i den resterende del af Danmark følger trop søndag og i begyndelsen af næste uge.

- Det er en helt anden type vejr, som vi kommer til at se nu. Det bliver gråt og skyet, men altså med meget mildere temperaturer, sagde Frank Nielsen fra DMI tidligere fredag til Ekstra Bladet og vurderede, at vi i næste uge kan få temperaturer langt over frysepunktet..

- Det rigtig milde vejr slår igennem mandag og tirsdag, hvor der kan komme 4-8 graders varme. For det tager lidt tid at få varmen ind efter tre uger med frost. Sneen skal tø og jorden varmes op, sagde han.

Og selv nattefrost slipper vi for i den kommende periode, fortalte meteorologen.

- Jeg tror, at det bliver svært at få en lige så lang kold omgang igen, som vi lige har haft. Men nattefrost og vintervejret kan selvfølgelig komme igen.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere