DMI advarer: Voldsomt vejr rammer Danmark

Tæt tåge har lagt sig over Sønderjylland og Trekantsområdet. I den resterende del af landet er der også risiko for voldsomt vejr, varsler DMI

Det kolde vejr betyder, at der er isslag på vejene. Hør hvor galt det kan gå i indslaget foroven

Først var det snevejr og frostgrader.

Men nu har snevejret forladt Danmark og er i stedet blevet erstattet af tæt tåge.

Derfor har DMI valgt at varsle for farligt vejr i Syd- og Sønderjylland og Trekantsområdet, hvor der flere steder er en sigtbarhed ned til 50 meter.

- Der strømmer mild og fugtig luft ind over landets sneklædte og kolde overflade. Når den gør det, så fortætter vanddampen og bliver til tåge, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Michael Skelbæk, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet:

 

Tågen ramte Sønderjylland omkring klokken kvart i 13, men meteorologen fortæller dog, at der stadig er flere steder, hvor sigtbarheden er omkring 200 meter.

- Tågen har nu bredt sig til Midt- og Østjylland og Fyn, og tidligt på aftenen vil det også komme til Sjælland, siger Michael Skelbæk fra DMI.

DMI kan dog endnu ikke forudsige, om der er andre steder end Syd- og Sønderjylland, hvor sigtbarheden kommer ned under 100 meter.

- Det er ekstremt svært at sige, om den kommer ned på 150 meter eller 100 meter. Det er derfor, at vi har varslet for risiko for tæt tåge i den resterende del af landet, siger den vagthavende meteorolog.

Indtil videre har DMI, at tågen varer ved til klokken 06.45 søndag morgen.

Men ifølge Michael Skelbæk fra DMI forventer man først, at tågen begynder at lette søndag formiddag.

Tæt tåge kan forårsage en forøget risiko for trafikuheld. Kør forsigtigt og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt, skriver DMI på sin hjemmeside.

Flere politikredse har allerede advaret på twitter om, at der er tæt tåge.

 

Du kan se, hvordan tågen mere præcist rammer dit område på DMI's hjemmeside.

172 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere