DMI aflyser stormvejr: Men du skal stadig passe på

Søndag og mandag truede DMI med torsdags-blæsevejr. Nu bliver der næsten helt stille

Sådan lød varslet fra DMI tidligere på ugen. Nu tyder alt dog på, at det ikke bliver til storm alligevel.

Hvis du allerede har spændt alverdens ting fast udenfor som forebyggende foranstaltninger forud for det varslede blæsevejr torsdag, kan du godt lægge bekymringerne bag dig igen.

For det voldsomme blæsevejr, som DMI søndag og mandag ventede ville ramme landet torsdag, er nu borte - ja - med blæsten.

- Dels blev lavtrykket ikke til storm, og dels går det ned til hollænderne og tyskerne i nat og i morgen. Så vi kommer til at ligge på nordsiden af det, siger Bolette Brødsgaard, vagthavende meteorolog hos DMI, til Ekstra Bladet.

Hun fortæller, at det stadig bliver køligt i Danmark, men at vejret på ingen måde når de stormfulde højder, som prognoserne i første omgang viste.

- I nat får vi nogle byger, som allerede her til aften har ramt i Jylland. Nedbøren bliver med sne, og hvis man er uheldig, kan der godt falde fem centimeter helt lokalt, siger hun.

Hun fortæller dog, at temperaturen kommer over frysepunktet igen torsdag, hvorfor sneen formentlig forsvinder igen i løbet af formiddagen, de steder hvor det har lagt sig henover natten.

Og den forventede vind er gået fra noget nær storm til stort set ikke at kunne mærkes.

- Det bliver stille og roligt vejr. Vi ligger på den rigtige side af lavtrykket, og desuden har lavtrykket besluttet sig for ikke at blive så kraftigt, så der kommer heller ikke storm i Holland eller Tyskland, siger Bolette Brødsgaard.

Ingen snemænd
Det eneste vi kommer til at mærke til lavtrykket i Danmark er derfor, at det i den sydlige del af landet vil blive overskyet, hvor der vil komme noget nedbør, forklarer hun.

Alligevel er der dog grund til at være varsom torsdag morgen.

- Vi forventer, at man kan være uheldig med noget rimtåge i nat, og det kan godt give problemer hist og pist med gråt og fugtigt vejr og glatte veje. Så det gælder om at køre forsigtigt, siger meteorologen.

Og heller ikke de efterfølgende dage er der udsigt til noget usædvanligt vejr.

- De lidt vinterlige byger fortsætter de kommende dage, men det er ikke de store mængder. Så det er nok ikke sådan så man kan lave snemænd af det, og temperaturen kommer også de fleste steder over frysepunktet.

- Det vil selvfølgelig stadig være koldt og ikke føles så rart, men vi er ikke i nærheden af en snestorm, siger hun.

- Så alt i alt er det vel i virkeligheden bare det vejr, man må forvente sig af januar i Danmark?

- Ja, lige præcis. Der er ikke så meget mere i det, siger Bolette Brødsgaard.

Sjælden ændring
DMI har også på deres hjemmeside bemærket det usædvanlige i, at noget, der lignede stormvejr, er endt med slet ikke at blive til noget.

- Oftest er prognoserne gode til at forudsige vejr som f.eks. lavtryk flere dage ud i fremtiden, men selve lavtrykkenes kurs er tit usikre. Det er dog sjældent, at vi ser så store ændringer i styrken, lyder det fra DMI-meteorolog Klaus Larsen.