DMI: Der bliver ikke åbnet nogen konvolut

Godt nok går vi en blæsende onsdag i møde, men det bliver ikke et blæsevejr, man kan slå op i historiebøgerne

Billeder som disse vil næppe blive resultatet af onsdagens blæsevejr, der ifølge DMI ikke bliver en decideret storm. Arkivfoto: Per Rasmussen
Billeder som disse vil næppe blive resultatet af onsdagens blæsevejr, der ifølge DMI ikke bliver en decideret storm. Arkivfoto: Per Rasmussen

For et par dage siden lød meldingen fra DMI, at det onsdag vil blæse så meget, at der kunne blive tale om en reel storm, som dermed skulle have et navn.

Således lød det søndag fra DMI, at man allerede havde konvolutten med navnet liggende klar.

Mandag var DMI lidt mere forbeholdende med at love storm, og tirsdag virker stormen så helt aflyst.

- Er konvolutten med navnet blevet pakket længere væk, eller er der tale om en reel storm?

- Nej, der bliver ikke åbnet nogen kuvert, tror jeg. Men der kommer nogle vindstød af stormstyrke, siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

For at der er tale om en decideret storm, der skal navngives, skal middelvinden være af stormstyrke, men det bliver altså ikke tilfældet onsdag, lyder det fra DMI.

- Først på dagen kan vi forvente kraftig blæst i det meste af landet over åbne områder, mens vinden er i syd, på forsiden af det frontsystem, der kommer ind. Og når vi kommer hen på dagen er det vestenvind, og så er det vestkysten, der får vindstød, siger meteorologen.

Konvolutten, der indeholder et drengenavn med I, vil derfor først komme i brug næste gang, der er en storm på vej.

Vådt i vest - tørt i øst
Inden vi når til onsdag og kraftig blæst, skal vi dog igennem en tirsdag, der vejrmæssigt ikke er det store at skrive hjem om.

- Her til morgen er der noget regn og slud over den vestlige del af vandet, mens der er tørvejr i den østlige del af landet, og Bornholm kan få lidt sol, siger Mogens Rønnebek.

- Regnvejret i vest går efterhånden i sig selv og bliver mindre i løbet af dagen, fortæller han.

Temperaturerne kommer i den østlige del af landet til at ligge lige over frysepunktet, mens den vestlige del af landet får lidt varmere temperaturer.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere