DMI: Der kan komme skybrud i HELE landet

DMI har udsendt en såkaldt risikomelding om fare for kraftig regn og skybrud i hele landet

Om det bliver scener som disse, vi oplever de kommende dage er uvist, men der er ingen tvivl om, at der ikke kommer meget tørvejr. Arkivfoto: Mogens Flindt
Om det bliver scener som disse, vi oplever de kommende dage er uvist, men der er ingen tvivl om, at der ikke kommer meget tørvejr. Arkivfoto: Mogens Flindt
Følg Samfund

Der er ikke nogen vej udenom.

De kommende døgn bliver nogle særdeles våde nogen af slagsen.

Men præcis hvor meget regn, vi skal have kastet i hovedet i løbet af torsdag, fredag og lørdag, er endnu usikkert. Foreløbig er der dog ikke nogen i landet, der kan vide sig sikre.

Således har DMI onsdag morgen udsendt en såkaldt risikomelding om, at der er risiko for kraftig regn og skybrud i hele landet fra torsdag morgen klokken 04 til foreløbig fredag eftermiddag klokken 16.

Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

- Der er stor usikkerhed om, hvor lavtrykket lægger sig, og der skal ikke så mange forskydninger i placeringen af det lavtryk til, før det betyder vi enten ikke ligger i zonen med den kraftige regn, til at vi ligger midt i det, siger Janne Hansen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Grafik: DMI
Grafik: DMI
 

DMI venter derfor med at udsende et decideret varsel om voldsomt vejr, til de kan sige præcis hvor uvejret rammer. Meget taler dog for, at det bliver nødvendigt at trykke på varslingsknappen.

- Ikke lovende
Især de godt 100.000 mennesker, der i disse dage befinder sig på Roskilde Festival, som onsdag tager hul på musikken, krydser formentlig fingre for, at den værste regn bevæger sig udenom festivalpladsen. Men foreløbig ser det dog ikke godt ud for tilhængere af tørre telte og regnfri fadøl.

- Man kan håbe. Men på nuværende tidspunkt ser det kraftigst ud over de østlige egne. Så det ser ikke lovende ud, sådan vil jeg formulere det, siger Janne Hansen.

Sådan så der ud på Roskilde Festival i 2007. Årets festivalgæster kan godt risikere lignende scenarier i år. Foto: /ritzau/Bjørn Stig Hansen
Sådan så der ud på Roskilde Festival i 2007. Årets festivalgæster kan godt risikere lignende scenarier i år. Foto: /ritzau/Bjørn Stig Hansen
 

Den nuværende risikomelding gælder til fredag klokken 16, men DMI har også stadig et langtidsvarsel der varer til lørdag morgen klokken 6.

- Det er simpelthen, fordi vi har det her lavtryk der kommer, og så bliver det stationært og fronterne ligger og kører rundt om os. Og så ophobes der en del regn i torsdags- og fredagsdøgnet. Og det kan være kraftigt, og der kan også være skybrud i det i forbindelse med de her tordenbyger.

- Så det bliver en interessant slutning på ugen, siger meteorologen.

Kan pludselig ændre sig
Hun fortæller, at de forskellige prognoser er uenige om, hvor regnen rammer, men også hvor meget regn der kommer.

- Det er en vejrsituation, hvor der stadigvæk er en stor usikkerhed om, hvordan det hele kommer til at ske. For som det ser ud nu, er der risiko for, at der kommer kraftig regn i den østlige del af landet, men hvis højtrykket ligger lidt mere vestligt, så er det pludselig Jylland, det går ud over. Så der skal ikke meget til, før vi har en anden situation, end hvordan øjebliksbilledet ser ud lige nu, siger Janne Hansen.

- Men vi holder selvfølgelig kraftigt øje med det, det er det, vi sidder og holder øje med hele tiden i øjeblikket, tilføjer hun.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.