DMI: Derfor får vi 'sne' i september

Skybruddet som ramte København i morgentimerne, gav så voldsomme haglbyger, at det flere steder lignede sne

DMI: Derfor får vi 'sne' i september

Her kan du se noget af det sne og hagl, der faldt fredag (video: Kenneth Meyer)

Tordenen rumlede, lynene slog ned og skyerne åbnede sig, da København blev ramt af årets hidtil største skybrud, fredag morgen.

Flere steder skabte uvejret store trafikale problemer, og bunker med hagl blev lå tilbage, lang tid efter at uvejret var drevet over. Men det er slet ikke unormalt, at store haglbyger rammer landet, når vi går fra sommer til efterår.

- Når vejret skifter, og det kolde og varme vejr støder sammen, så kommer der tordenbyger, og så opstår der også hagl. Vandet i skyen fryser til is, og så hvirvler de rundt i skyerne, og bliver større og større, indtil de falder ned og rammer jorden som hagl, forklarer vagtchefen hos DMI, Michael Skelbæk til Ekstra Bladet.

Hos DMI målte de ikke haglbygens størrelse, men kigger man på billederne, er der ikke tvivl om, at det her var en af de største haglbyger længe. Og det bekræfter den vagtchefen hos DMI, Michael Skelbæk også.

- Det er ikke unormalt at vi har de her haglbyger, men selv om vi ikke målte, hvor stor bygen var, så er der her en af de største jeg mindes at have oplevet, siger han til Ekstra Bladet.

Sommeren er ikke forbi endnu

Selv om billederne varsler, at vejret er ved at skifte til rigtigt efterårsvejr, slipper sommeren ikke sit tag i os endnu. Der kommer byger i flere dele af landet henover weekenden, men søndag aften begynder det at klare op.

- Vi forventer, at det bliver flot vejr fra på mandag. Vinden stilner af, og solen bryder igennem. Det kan blive op til 20 grader, og nogle rigtig dejlige dage, siger vagtchef ved DMI, Michael Skelbæk til Ekstra Bladet.

Så lad være med at pakke sommertøjet helt væk, selv om du nok ikke får brug for det i weekenden.