DMI: Det bliver decideret modbydeligt

Der vil være risiko for kraftig regn i hele landet lørdag morgen og formiddag

Det bliver regnvejr i store dele af landet i morgen, lørdag. (Polfoto: Finn Frandsen)
Det bliver regnvejr i store dele af landet i morgen, lørdag. (Polfoto: Finn Frandsen)

- Det vil komme til at føles rigtig lummervarmt. Altså virkelig modbydeligt varmt med en klæbende fornemmelse.

Sådan lyder meldingen om lørdagens vejr fra DMI´s vagthavende meteorolog, Michael Skelbæk. Så hvis man kan lide det, er der da noget positivt at sige om lørdagens vejr.

For ellers kommer den til at stå på seriøse mængder regn i stride strømme.

- I løbet af nattetimerne trækker den kraftigste regn ind til Sydvestjylland, og det vil allerede fra sidst på natten og i de tidlige morgentimer sandsynligvis kunne give anledning til kraftig regn. Mere end 24 mm på seks timer, siger Michael Skelbæk.

I løbet af morgen og formiddagstimerne vil regnen sprede sig videre mod øst og nord. Ifølge de nyeste prognoser er der risiko for kraftig regn i hele landet i disse timer.

- Men jeg vil tro, at man vil opleve nogle rigtig store geografiske forskelle i morgen med hensyn til, hvor meget, der kommer. Det er ikke sikkert, at der kommer så meget igen på Sjælland, siger meteorologen.

Der kan også være nogle steder i Jylland, hvor der ikke kommer så meget.

- Men generelt er der en relativt pæn risiko for, at der kommer rigtig meget regn i morgen tidlig og i morgen formiddag. Og den kommer oven i købet med en god jævn eller frisk østenvind, og ude ved kysterne bliver det en hård vind eller kuling.

- Så det bliver decideret modbydeligt.

I løbet af de første eftermiddagstimer kommer der et 'mellemrum', hvor det klarer op i den sydlige og sydøstlige del af landet.

- Men ud på eftermiddagen passerer selve lavtrykskernen Danmark, og så er det, at de her regn og tordenbyger trækker ind over den sydlige og østlige del af landet. Nogle af regn og tordenbygerne kan godt blive så kraftige, at vi kan få et skybrud eller to.

Det starter omkring 16-tiden og vil fortsætte til aftenen går på hæld ved 22-23 tiden.

- Lidt paradoksalt vil det blive omkring 22-23 grader i, lad os sige Næstved, og så vil det ikke blive mere end 13 grader i Ålborg eller lignende.

Natten til søndag ligger lavtrykket over Sverige, og det åbner op for en strømning, hvor det vil blæse temmelig kraftigt med en frisk vind til kuling og nede ved Østersøen en hård kuling.

- Måske oven i købet med stormstyrke i vindstød, siger Michael Skelbæk.

51 kommentarer
Vis kommentarer