DMI: Det bliver ikke den totale undergang

Danmark - og i særdeleshed Roskilde Festival - kan ånde lettet op i forhold til de nuværende prognoser for regnvejret

Scener som disse fra Roskilde Festival 2007 er der alligevel ikke grund til at frygte i år, da mængden af regn, der vil ramme Danmark og festivalen, ikke bliver så massive som først antaget. Arkivfoto: /ritzau/Carsten Snejbjerg
Scener som disse fra Roskilde Festival 2007 er der alligevel ikke grund til at frygte i år, da mængden af regn, der vil ramme Danmark og festivalen, ikke bliver så massive som først antaget. Arkivfoto: /ritzau/Carsten Snejbjerg
Følg Samfund

For få dage siden lå et voldsomt uvejr og lurede, og det så ud til at have kurs direkte mod Danmark og Roskilde Festival, som blev truet med den mest våde festival siden rædselsåret 2007.

Stille og roligt har store dele af landet dog undveget de største byger, og hvor DMI torsdag havde et varsel om kraftig regn for det meste af landet, der gjaldt frem til klokken 5 lørdag morgen, har vejrtjenesten nu ændret betydeligt i varslerne.

- Vi har skåret ned på varslerne og trukket lidt i land, så nu kører vi ikke rigtig på skybrud, men i stedet at der kan komme ret meget regn på 6-12 timer, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Frank Nielsen, til Ekstra Bladet.

DMI forventer nu, at det primært bliver i den sydlige del af landet, at der kan falde en del regn, men de forventer altså ikke at der bliver så kraftigt, at der er tale om skybrud.

DMI: Derfor er vi uenige med norske kollegaer om uvejret

Vådeste dag på festival
For den nordlige del af Sjælland, Sydøstjylland, Aarhus-området og det sydlige Vestjylland er der også en risiko for, at der kan falde en del regn, men risikoen er altså ikke så stor som områderne syd for og på Fyn, hvor DMI forventer de største regnmængder.

Hidtil har langt de fleste sjællændere og fynboer da også været forskånet for de værste regnmængder.

- Jeg har hørt noget om, at de skulle være blevet våde på Roskilde Festival i aftes ved midnatstid, indskyder meteorologen.

- Men de kan være heldige at slippe for det værste endnu en gang på festivalen?

- Det bliver nok den vådeste dag på festivalen, men man får jo ikke den der totale undergang eller oversvømmelse, smågriner Frank Nielsen.

Ingen skybrud
Selvom der var varslet kraftig regn og skybrud i løbet af natten, er der heller ikke faldet helt voldsomme regnmængder nogen steder, fortæller han.

- Mange steder på Sjælland er der faldet 5-10 millimeter, men vi har også lokalt på Bornholm og længere mod syd haft op mod 15 millimeter. Der er ikke faldet så meget i det jyske, hvor der flere steder er faldet 5-8 millimeter. Så det ser ud til mest af være den sydøstlige del af landet, der har fået en del regn i løbet af aftenen og natten.

Han fortæller, at der ikke umiddelbart er registreret skybrud nogen steder, hvilket vil sige 15 millimeter regn på en halv time.

- Bygerne har til tider været ret kraftige, men de flytter sig ret hurtigt, så de har ikke nået at give så mange millimeter, inden de var væk igen.

DMI's nuværende varsel om kraftig regn og torden gælder frem til klokken 14, mens der er risiko for kraftig regn frem til klokken 15.

Og der er ikke umiddelbart fare for, at DMI udsender et nyt varsel om mere regn.

- Hvis vi udsender noget mere bliver den en justering i nedadgående retning, lover den vagthavende meteorolog.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time