DMI: Det er årets varmeste dag

Skynd dig at smide bajere eller hvidvin i køleskabet

Producer/Redigering: Emma Svendsen/Maya Westander
Følg Samfund

Denne nyhed bliver ganske kort, for du bør lukke din computer eller lægge din mobiltelefon til side nu. Det er årets varmeste dag, som er mere velegnet til bajere eller kølig vin.

- I dag kl. 14 målte vil 28,1 grader i Thisted og 28 grader på Frederiksberg, og det skulle ikke undre mig, om vi når 29 grader i dag torsdag og 30 grader i morgen fredag eller i overmorgen lørdag, siger Martin Lindberg, vagthavende meteorolog hos DMI.

Året hidtidige varmerekord var i midten af juni, hvor vi nåede 27,1 grader.

April, maj og juni har budt på det højeste antal solskinstimer nogensinde ifølge DMI, og er du barn eller bare ikke til alkohol, så du kan du mæske dig i koldskål.

Arlas koldskåls-salg i april, maj og juni er 17 procent højere end i samme periode sidste år, da der er blevet solgt 6,54 millioner liter koldskål i perioden i år mod 5,59 millioner liter sidste år, hvor det også var noget køligere.

- Årets koldskåls-salg er faktisk det næstbedste i nyere tid – kun overgået af 2018, hvor vejret var usædvanlig varmt og solrigt, hvilket fik koldskåls-salget til at slå alle rekorder, siger Ditte Søndergaard Nielsen, ansvarlig for koldskål i Arla.

Lørdag eftermiddag begynder det så småt at blive skyet i Jylland og noget køligere og med byger. Søndag forventes det at være skyet i hele landet og med temperaturer på 18-24 grader - varmest i de østlige egne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind