Annonce:
Annonce:

DMI: Først snekamp, så sort is

Efter et par dages hård frost, hvor sneen bliver liggende, kommer temperaturskiftet og måske sort is i weekenden, advarer DMI

Frost og sne var skyld i mange glatføre-uheld i Nordsjælland mandag aften (video: Local Eyes)
Annonce:
Følg Samfund

Kulden fortsætter de næste par dage, så børn og voksne får tid til at finpudse kælke- og kasteteknikken i den nylagte sne.

Se mere video på Localeyes.dk

Men i weekenden truer den sorte is, der kan gøre skadestuen til endestation på udflugten søndag, advarer Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

I de kommende dage skal trafikanter og børn dog først slås med sneen, som lagde sig over landet mandag aften og nat.

- Der er nogle steder, især i Nord- og Østjylland, kommet op til 10-15 centimeter sne, men det er uofficielle målinger. Resten af landet har fået omkring 5-6 centimeter, siger Olaf Mathiassen, vagthavende ved DMI, til Ekstra Bladet.

Sneen bliver liggende: Så skal der kælkes!

 

Annonce:

Sneen bliver liggende til fredag, da der er frost i stort set hele landet både dag og nat tirsdag, onsdag og torsdag. Så ud på kælken i hverdagene, for weekenden bliver varmere.

- Natten til lørdag bliver det tøvejr i hele landet og op til en 6-7 graders varme, så sneen forsvinder hurtigt. Det bliver koldere søndag med dagtemperaturer lige over nul og frost om natten, fortæller den vagthavende.

Pas på: Her kører bilerne af de glatte veje

Mens sneen forsvinder, så kan et tyndt lag is blive liggende på veje og fortove. Kulden kommer nemlig kortvarigt tilbage søndag.

- I de første par dage er der kun frost, så der kommer det nok ikke på tale med gennemsigtig is. Senere på ugen, hvor det skifter mellem frost og tø, kan der godt være sort is - særligt søndag - og man skal bestemt være opmærksom, siger Olaf Mathiassen.

Annonce:

Den sorte is opstår, når jorden er frossen, mens der er tøvejr i luften. Det kan give helt gennemsigtig is, som fører mange uheld med sig, fordi fodgængere, cyklister og bilister ikke tænker på, at der kan være glat.

Starten af næste uge byder på mildere vejr ifølge DMI.

Se også vejrudsigten på vejret.dk


Denne firehjulstrækker rullede rundt mandag på grund af glatte veje på Frederiksværkvej. Gribskov Kommune blev mandag ramt af en række større og mindre trafikuheld på grund af glat føre (video: Local Eyes)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: