DMI: Her bliver det strandvejr på lørdag

Strandvejr på vej - men ikke alle steder bliver det lige godt

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Mange har de seneste dage drømt om vejr som i kristi himmelfartsferien.

Den drøm kan næsten gå i opfyldelse på lørdag.

- Fredag bliver en ret flot dag med 20 grader - bortset fra i Nordjylland, hvor der kan komme lidt regn, men lørdag bliver meget sommerlig, forudser DMI-meteorolog Steen Hermansen.

- Lørdag morgen kommer der ret varm luft fra syd og sydøst - så hele formiddagen og frem til middag bliver der rigtigt flot vejr og stigende temperaturer op til 22 grader over det meste af landet – dog lidt køligere ved kyster med pålandsvind – altså ved de syd- og sydøstvendte kyster, siger han.

Dermed bliver temperaturerne højst på de modsatte kyster, nemlig på de nord- og nordvestlige kyster

- På nordkysten af Sjælland og i Nordvestjylland kan vi forvente at få de højeste temperaturer lørdag, siger Hermansen.

- Men der er ugler i mosen. Der nærmer sig regn- og tordenbyger fra sydvest midt på dagen lørdag, men det er først sidst på eftermiddagen og aftenen, at de kan blive rigtigt kraftige  - her breder de sig mod Sjælland, advarer han.

Så altså: Lørdag morgen, formiddag - og indtil middag eller ud på eftermiddagen bliver det rigtigt lunt på især nordvestvendte kyster.

- Søndag klarer det op igen, men lidt køligere; 15-20 grader og med en frisk vestenvind. Mandag aftager vinden lidt og pænt med sol. Tirsdag kan der atter komme byger og skyer, siger Hermansen.

3 kommentarer
Vis kommentarer