DMI: Her får danskerne 'forårsagtigt' vejr

Onsdag kan man opleve tocifrede temperaturer flere steder i landet, lyder det fra DMI

Få vejrudsigten for den kommende måneds tid her

Bor man i en af landets to største byer, kan man med stor sandsynlighed nyde en kop kaffe i solen onsdag eftermiddag.

Både Aarhus og København får nemlig helt op til ti grader, hvis solen bryder gennem skyerne, lyder den opløftende melding fra DMI.

Her fortæller vagthavende Frank Nielsen til Ekstra Bladet, at man kan opleve det usædvanligt varme vejr med lunere temperaturer og mere sol den kommende måneds tid. 

Vind fra vest
Onsdag vågnede de fleste danskere over hele landet til et tungt skytæppe, og det skal solen først bryde, hvis temperaturen skal snige sig op på noget, der minder om forårsvejr.

- Der er rimelig gode chancer for at solen kommer igennem, og så kommer vi op på ti grader. Det må man sige er hæderligt for måneden, hvor det sagtens kunne være minus ti grader, siger Frank Nielsen.

Han uddyber, at der dog er en chance for, at en vestenvind kan forpurre det gode vejr onsdag.

- Skyerne kan holde på varmen om natten, men vi vil gerne have solen igennem om dagen. Der kommer en vind fra vest, så det er en 'risky business' i februar med skyerne.

Varmest i øst
Ifølge den vagthavende hos DMI betyder vinden fra vest, at temperaturerne langs især de vestjyske kyster vil være lavere end længere inde i landet.

Det milde vejr skal derfor i den østlige del af landet, forklarer Frank Nielsen til Ekstra Bladet,

- Hvis vi ikke var i februar, er luften så varm, at der ville være tale om en helt forårsagtig fornemmelse. Vi lover dog temperaturer op til ti grader, hvilket er rigtigt fint for årstiden.

- Det vil man kunne opleve midt i landet eller i på østkysten. Det er eksempelvis i Midt- og Østjylland, at der vil være de højeste temperaturer. Der er gode muligheder for en cafeoplevelse i både Aarhus og København, slutter Frank Nielsen.

Samfund Usædvanlig varme på vej: Her skinner solen mest

2 kommentarer
Vis kommentarer