Annonce:
Annonce:

DMI: Her kan det blive op til 20 grader

Usædvanlig varme rammer kortvarigt landet, inden vi igen kommer ind i en våd periode

Hvordan bliver vejret i efterårsferien? DMI giver svaret.
Annonce:
Følg Samfund

Selvom oktober startede særdeles koldt og flere steder i landet fik nattefrost, er det lune vejr for en stund vendt tilbage - om end det i periode også betyder ustabil luft og regnvejr.

Tirsdag kan det således flere steder føles temmelig varmt at iklæde sig vinterfrakken, som ellers blev gravet frem fra gemmerne, da det kolde vejr ramte i starten af måneden.

- Der er lidt regn i Nordjylland her til morgen, men ellers bliver det opholdsvejr, hvor det klarer op i den sydlige del af landet, og solen vil måske skinne igennem skyerne i den sydøstlige del af landet, siger Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Men solen alene er ikke årsag til, at det bliver en lun tirsdag.

- Det er rigtig lun luft, som kommer op over landet sydfra. Vi kan godt komme op i nærheden af 20 grader i Sønderjylland, alt efter hvor meget sol, der kommer, siger meteorologen.

Annonce:

Regn vejr dag
Helt så varmt bliver det ikke i resten af landet, omend det også bliver relativt lunt.

- Det blæser fra øst, så der kommer vind ind fra Østersøen, hvorfor der ikke bliver helt så varmt på Sjælland. Men i københavnsområdet kommer vi nok op på 15-16 grader, mens der bliver 17-18 grader på Lolland. I Nordjylland kommer de dog nok ikke over 15 grader, siger Martin Lindberg.

Mens det holder tørt det meste af tirsdagen, ser det anderledes ud resten af ugen.

- Det er en ustabil og våd uge, så der vil komme regn stort set hver dag, siger han.

Ikke så voldsomt
Det starter onsdag, hvor det især i det sydlige Jylland vil blive lidt vådt, men regnen trækker i løbet af dagen hen over hele landet.

- Der vil nok falde mellem to og 10 millimeter de fleste steder, og lokalt kan det komme op omkring 15 millimeter. Men det ser ikke ud til at blive så voldsomt, lyder det fra meteorologen.

Annonce:

Også torsdag og fredag vil der i løbet af dagen falde lidt vand, mens det foreløbig ser ud til at kunne holde tørt lørdag, inden der søndag igen kommer regn ind over landet.

Hele ugen bliver dog relativt lun med temperaturer mellem 13 og 15 grader.

- Om natten kommer vi nok ikke under seks-syv grader den kommende uge, så vi er langt fra nattefrosten, siger Martin Lindberg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: