DMI: Her rammer 'voldsomt vejr'

Der varsles for vindstød af stormstyrke i Vest - og Nordjylland fredag formiddag og eftermiddag

Det kommer til at blæse kraftigt i det vest- og nordjyske fredag. (Foto: Holger Bundgaard)
Det kommer til at blæse kraftigt i det vest- og nordjyske fredag. (Foto: Holger Bundgaard)

Temperaturerne har endelig bevæget sig et godt stykke over frysepunktet.

Men det danske vejr er en underlig størrelse, og selv om vi går mod varmere temperaturer, slipper vi ikke for uvejr.

DMI har nemlig varslet for, at der fredag formiddag klokken 11 til samme dag klokken 17 rammer vindstød af stormstyrke i Vest- og Nordjylland.  

-  Der er et lavtryk hen over Færøerne med meget kraftig blæst. Og det gør, at det bliver meget blæsende ind over den sydlige del af Skandinavien, og her er det især vestkysten, der bliver ramt, siger den vagthavende meteorolog ved DMI, Dan Nilsval, til DMI.

Sikre på prognosen
Ofte varsler DMI for, at der er risiko for vindstød af stormstyrke, men denne gang er de meget sikre på, at det kommer til at blæse kraftigt.

- Vi har varslet for vindstød af stormstyrke, da vi er meget sikre på, at der vil komme kraftige vindstød i de områder. Prognoserne har været meget konsistente i ganske lang tid, siger den vagthavende meteorolog og fortsætter:

- Det kommer også til at blæse i den resterende del af landet, men ikke så kraftigt, at der kommer til at være vindstød af stormstyrke.

Stor risiko for brolukninger
DMI har varslet for vindstød af stormstyrke i Thy og Mors, Vestjylland, Vendsyssel, Storaalborg, Jammerbugt, Varde, Skive og Vesthimmerland, hvor man altså forventer, at der kommer hård vind til kuling fra sydvest, med vindstød af stormstyrke på mellem 24-29 m/s.

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Ligeledes er der stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik, skriver DMI på sin hjemmeside.

Inden den kraftige blæst for alvor rammer Danmark får vi en dag, hvor der først kommer enkelte regnbyger, men hvor det derefter bliver tørt og blæsende.

Temperaturen bliver op til seks grader.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere