DMI løfter sløret: Sådan bliver sommervejret

Den danske vejrtjeneste har netop offentliggjort deres prognose for den kommende måned og sæson

Regn, sol, regn, lidt mere sol, kulde og varme.

Den danske sommer er lige så utilregnelig som en forvirret guldfisk, og derfor er det altid med stor spænding, at vi ser frem til om det bliver grillfest eller tre videofilm på sofaen, når kalenderen skriver juni, juli eller august.

Men nu er vi blevet lidt klogere.

DMI har netop løftet sløret for deres prognose for den kommende måned og sæson, og det tyder på, at vi får en blandet omgang. Allerede i uge 25 kan vi se frem til en blandet fornøjelse.

Det skal dog understreges, at prognoser af denne type er meget usikre og skal derfor tages med forbehold.

- Vi får glæde af en svag højtryksryg, der giver god plads til sol til alle. Allerede torsdag passerer dog en front med regn fra vest. Den efterfølges af bygevejr med et par svage fronter med flere skyer og lidt regn i perioder. Der bliver dog også plads til solen ind imellem, skriver DMI deres prognose.

Allerede i næste uge bliver det en anelse bedre.

Det skriver DMI om de forskellige uger

Uge 26:

- Starter ud med en del sol til alle, men hurtigt trænger nye fronter med regn- og tordenbyger op over landet fra sydvest og efterfølges af en lun, sydvestlig strømning. Det betyder nogen eller en del sol til de fleste, men der kommer dog også byger, som stedvis kan være kraftige og med torden. Temperaturen holder sig typisk mellem 18 og 23 grader, og nætterne bliver relativt lune - typisk mellem 12 og 16 grader. Senere på ugen ser de atlantiske lavtryk ud til at tage en lidt mere østlig bane op over Norskehavet, og efterhånden passerer en koldfront landet fra vest efterfulgt af en noget køligere, vestlig strømning. Det betyder, at temperaturene falder lidt igen - typisk til mellem 16 og 20 grader

Uge 27:

- Når vi kigger videre ind i uge 27, ser der ustabile sommervejr ud til at fortsætte. Det betyder fronter, der i perioder passerer landet fra vest, med forbigående regn, afvekslende med sol og byger i en overvejende vestlig strømning. Temperaturerne holder sig i gennemsnit nær det normale for årstiden, men kan på enkelte dage snige sig noget højere op på forsiden af fronterne.

Uge 28:

- I uge 28 bliver udsigterne naturligvis meget usikre, men som det ser ud nu, svækkes de atlantiske lavtryk formentlig noget og giver plads til en vis stabilisering og stigende temperaturer. Dermed er der en vis forhåbning om, at den sidste halvdel af måneden byder på mere strandvejr end den første halvdel kommer til.

Kilde: DMI

Og DMI vover endda pelsen og forsøger at spå om, hvad der kommer til at ske i juli og august også. Endda september er med i den seneste prognose. Og her ser det ud til at blive varmere end normalt.

- Juli får efter alt at dømme en lidt kølig start. Måneden ser dog som helhed lidt lunere ud, end hvad vi normalt oplever. De største muligheder for regulære sommerdage ligger fortrinsvis i den sidste halvdel. Nedbørmæssigt hælder juli en anelse til den tørre side - især de første par uger. Senere på måneden stiger risikoen for stedvis kraftige byger.

- August og september er endnu meget usikre. Begge bliver dog sandsynligvis lidt varmere end normalt - især september trækker i den retning. Vi ser i gennemsnit ud til at få lidt mindre regn, end vi plejer. Det gælder især for august, hvor der måske kan komme en lidt længerevarende mere tør periode, skriver DMI.

Artiklen fortsætter under billedet

Sol om sommer over Danmark (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Sol om sommer over Danmark (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
 

Roskilde-vejret
Onsdag har Ekstra Bladet talt med DMI, der haf følgende at sige om vejret på Roskilde Festival.

- Lørdag, søndag og mandag ser ud til at blive en kølig og blæsende omgang. De tre ligner meget hinanden, og vi får nok omkring 17-18 grader og en enkelt lille byge i ny og næ, men det bliver formentlig ikke den voldsomme regn, som rammer precamp-dagene, siger vagthavende meteorolog Henning Gisselø til Ekstra Bladet.

Men efter et par kedelige dage, så ser det ud til at vende. Og måske endda du skal finde solbrillerne og bikinien frem.

- Når vi nærmer os tirsdag, så bliver det lidt lunere vejr, og jeg forventer, at det bliver over 20 grader. Der kan dog også komme en enkelt regnbyge, men jeg forventer bestemt ikke, at de kommer til at drukne på festivalen. En kølig start på festival, men så bliver det lidt mere sommer, siger Henning Gisselø til Ekstra Bladet.

Du kan nå det endnu: Sådan smider du fem kilo inden ferien

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri