DMI lover 'klamt vejr' med besynderlig overraskelse

De kommende dages vejr er hverken det ene eller det andet. Dog kan vi få tøsne og slud, oplyder DMI.

Få vejrudsigten for weekenden og den kommende uge her.

De stjerneklare frostnætter og den yndige julesne lader vente på sig. De kommende dage bliver grå, kedelige og med mulighed for tøsne og slud, lyder meldingen fra DMI.

- I dag bliver det fugtig, diset og skyet. Det er ikke sådan decideret regnvejr, men det bliver lidt klamt, griner vagthavende hos DMI Frank Nielsen.

Temperaturerne landet over er også hverken enten eller. I de østlige egne kommer de til at ligge på 3-6 grader, mens jyderne får et par grader mere.

- Her er der også chance for at få en lille smule sol, lyder det fra DMI.

Det lidt klamme vejr fortsætter egentlig de kommende dage. Dog bliver søndagen formentlig lidt vådere.

- Der kommer endnu en front fra de britiske øer, og så bliver regnen tæt i løbet af dagen.

Onsdag kan danskerne lokalt opleve den første decembersne. Men det er formentlig blot tøsne eller slud. Foto: Finn Frandsen
Onsdag kan danskerne lokalt opleve den første decembersne. Men det er formentlig blot tøsne eller slud. Foto: Finn Frandsen

Besynderlig overraskelse
I denne ellers ekstremt normale vejrudsigt for dansk december vejr, er der dog en afvigelse. Et noget mere besynderligt fænomen, end at 'det regner en smule og bliver omkring fem grader.'

- Det mest spændende er, at vi søndag morgen starter med omkring fem grader, men så stiger temperaturen langsomt. Og vi ender faktisk på omkring 10 grader natten til mandag, som altså bliver langt varmere end dagen. Det skyldes, at solen ikke betyder så meget for tiden, siger Frank Nielsen.

Så ingen bidende kulde, som man ellers kan være vant til, når temperaturen dagen igennem har været småkold.

Tøsne og slud
Det våde vejr kan dog ende ud med at blive til tøsne eller slud, når vi rammer midten af næste uge. Natten til onsdag får vi formentlig lidt nattefrost. Samtidig har et kraftigt lavtryk kurs mod Danmark fra Irland.

- Vi har noget koldere vejr fra Skandinavien, som rammer det lavtryk, som har kurs mod Danmark eller lige syd for landet. Det kan give regn, men også lokalt slud eller tøsne.

- I løbet af torsdagen klarer det så op, og så kan vi få en lusket situation med glatte veje.

Foto: Ajs Smed Nielsen
Foto: Ajs Smed Nielsen

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere