DMI lover lunt sommervejr: Over 20 grader OG vindstille

Flere gange vil temperaturen kommer over de 20 grader, men ugen vil også være plaget lidt af torden og regn

Foto: Rasmus Flindt Pedersen.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

Sommeren har i den grad været plaget af omskifteligt vejr. Den ene dag har solen skinnet, og temperaturerne har været pæne, og den næste dag har Danmark været ramt af skybrud.

Og den tendens fortsætter, fortæller DMI.

- Det bliver en klart vejr allerede her fra morgenstunden. Det bliver en pæn dag med flot sol og omkring 20 grader. Der kommer ikke så meget vind, så det vil føles varmere. Det bliver en rigtig dejlig dag sidst på eftermiddagen, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen, til Ekstra Bladet.

Natten har ellers været særdeles kølig, og det præger temperaturen i løbet af formiddagen.

- Det var omkring 5 grader nogle steder i Jylland. Så det har været en kold gyser, når vi tager i betragtning, at vi er i august, siger vagthavende og lover, at det bliver den koldeste nat i denne omgang.

Tirsdag vil også være særdeles varm med omkring 20-23 grader.

- I løbet af tirsdag eftermiddag bliver det lidt dårligere vejr. Det vil tordne og regne, når vi kommer til tirsdag aften, og det stopper først omkring onsdag morgen, hvor vejret så igen vender, siger Frank Nielsen og fortsætter:

- Vi fortsætter den her tendens med meget ustadigt vejr. Vi får det her dag til dag vejr, hvor solen skinner den ene, og den næste dag regner det, siger han.

Onsdag kan dog gå hen og blive rigtig flot.

- Hvis man bor i Sønderjylland, så kan man nå omkring de 25 grader. Resten af landet vil få lidt over 20 grader, og der vil igen ikke være så meget vind, så det bliver også en flot dag, siger han.