DMI lover skyer og regn: Men så kommer sommeren

Tirsdag vil være præget af skyer og regnbyger hele dagen, men på torsdag ændrer vejret sig drastisk

Der er sommervejr på vej. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Der er sommervejr på vej. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Hvis du glæder dig til at finde sandalerne og sommertøjet frem, så må du altså vente lidt endnu. Det bliver nemlig ikke sommer før på torsdag.

- I løbet af i dag vil vi få en del regnbyger og en del skyer. De fleste danskere vil faktisk vågne op til regn her til morgen, så det er ikke nogen prangende dag. Kun Bornholm vil gå helt fri af regnskyer, siger vagthavende hos DMI, Lars Henriksen, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at der i løbet af dagen vil falde mellem fem og 17 millimeter regn. Værst vil det gå ud over Midt- og Vestjylland samt Østjylland, der kan forvente en del regnbyger.

Nu kommer sommeren: Her kan det blive 25 grader

- Temperaturerne vil ligge mellem 10 og 16 grader, og der vil også være mulighed for lidt sol hist og her, siger Lars Henriksen.

Onsdag vil vejret heller ikke være noget at råbe hurra for. 

- Men temperaturerne begynder langsomt at stige, og så topper vi altså på torsdag, hvor det nogle steder i Jylland kan blive op til 25 grader, og der vil være en del sol, fortæller han.

Temperaturerne vil dog falde igen efter torsdagens sommerdag, men de kommer til at ligge på mellem 13 og 18 grader, oplyser han. Derudover kan vi igen forvente en del byger.

- Men det er varmere, end vi hidtil har set, så det går da i den rigtige retning, siger han.

I starten af maj kom DMI med deres prognose for sommeren. Her ser det ud til at vi får lidt mindre nedbør og lidt højere temperaturer, end vi plejer at have.