DMI lover voldsomt vejr: Her skal trafikanter passe på

Danske trafikanter, der fredag kører på efterårsferie, skal være forsigtige på grund af regnvejret. Flere steder er der risiko for kraftig regn

Hvordan bliver vejret de kommende uger? DMI giver svaret. Producer: Signe Skov.

Fredagen morgen har regnen væltet ned over store dele af landet.

Midt på dagen er der et lille ophold i den massive nedbør, men først på eftermiddagen vil regnen fortsætte. Og det kan blive voldsomt, lyder det fra DMI.

Regnvejr sætter for alvor ind fredag. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Nedslående efterårsmelding fra DMI

Her fortæller vagthavende Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet, at der er tale om store mængder nedbør frem mod midnat.

- Det ser ud til, at vi får en særdeles regnfuld dag. Allerede efter middag vil det regne i den sydlige del af landet. Der er tale om kraftig, vedvarende regn frem til midnat. Derfor kan der komme temmelig mange millimeter, siger han og tilføjer:

- Lige nu er det på grænsen til, at vi varsler om kraftig regn. Der skal nok falde mindst 24 millimeter de næste 12 timer, men vi ser situationen an.

Kort efter Ekstra Bladet havde snakket med DMI sendte tjeneste netop et varsel ud om risiko for kraftigt regn.

Varslet gælder for følgende: Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Nordvestsjælland, Midtsjælland, Sydvestsjælland, Stevns, Midtjylland, Vestjylland, Himmerland, Storaalborg, Faxe, Næstved og Morsø

I løbet af formiddagen har flere biler været involveret i uheld på grund af våde vejbaner. Derfor advarer politiet alle danskere, der skal på efterårsferie fredag eftermiddag, om såkaldt aquaplaning, som det kaldes, når der er meget vand på vejene.

Samme budskab kommer meteorolog Thyge Rasmussen med.

- Der er risiko for aquaplaning, så det skal man selvfølgelig være opmærksom på, siger han.

Det er især trafikanter, der skal ud på de danske veje syd for Djursland, som skal udvise forsigtighed i løbet af eftermiddags- og aftentimerne, fortæller han.

31 kommentarer
Vis kommentarer