DMI med ny prognose: Nu kommer foråret!

Hvis man kigger på kalenderen, bliver det forår i morgen, og hvis vi er rigtig heldige, bliver marts måned lidt varmere, end den plejer

Vintergækkerne er så småt ved at spire frem i det danske landskab. Foto: Martin Lehmann/Polfoto
Vintergækkerne er så småt ved at spire frem i det danske landskab. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Vintergækker og erantisser er så småt begyndt at skyde op, og deres ankomst melder om længere dage, varmere vejr og mindre regn på vej.

'På vej' er nøgleordet, for hvis man spørger DMI, kommer marts ikke til at se super spændende ud.

- Jeg ville da gerne kunne sige, at vi i slutningen af måneden havde 18-20 grader og solrige dage, men det tør jeg simpelthen ikke at love. Det er ikke det, jeg umiddelbart kan se i prognoserne, fortæller meterolog Mette Tilgaard Zhang.

Marts plejer hverken at være den varmeste eller tørreste måned, forklarer hun, men denne marts bliver måske lidt lunere end de forrige.

Varmere end normalt
Umiddelbart ligner den marts, vi i morgen træder ind i, de foregående. Der er dog et lille, men ikke desto mindre varmende 'men', i følge Mette Tilgaard Zhang fra DMI.

- Hvis vi kigger overordnet på temperaturen for den kommende marts måned, kan det godt være, vi ender med at få en lidt lunere måned end normalt, afslutter hun.

Regn og slud
Den første uge i marts kommer til at byde på både regn, blæst og måske slud. Sne slipper vi dog for, i følge Mette Tilgaard Zhang.

- Som det ser ud lige nu, er der ikke nogle massive kuldefrembrud på vej. Jeg kan ikke udelukke, at den nedbør, der kommer i denne uge, kan have noget slud med sig, men primært bliver det regn, fortæller hun.

De næste dage vil være præget af regn, blæst og måske endda slud. Billede: DMI
De næste dage vil være præget af regn, blæst og måske endda slud. Billede: DMI

På trods af regn vil temperaturen i løbet af ugen være relativt lun for måneden, der normalt har en gennemsnitstemperatur i dagstimerne på omkring tre grader.

Om natten vil temperaturen ligge omkring frysepunktet hele måneden.

Tørvejr i vente
I næste uge får vi dog en pause fra det våde vejr. Et højtryk dannet nordøst for Danmark vil trække ind, og det vil betyde, at vi vil opleve mindre regn.

Temperaturerne vil i næste uge ligge omkring de tre grader, så man skal altså stadig pakke sig lunt og godt ind, når man skal ud.

Det er stadig for tidligt at sige noget konkret om, hvordan vejret bliver i uge 11 og 12, men DMI regner ikke med, at der sker de store ændringer i slutningen af måneden.

48 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere