DMI: Mere sne på vej

Der er udsigt til mere sne i den kommende uge, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut

DMI: Mere sne på vej

Der er udsigt til mere sne i den kommende uge. Men i hvor store mængder er endnu usikkert.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner tidligt mandag morgen.

Her til morgen starter vi ud med dis og skyer og så lidt sol i løbet af dagen. Men vi vil nok også se nogle byger, siger hun.

Ifølge DMI ser mandag ud til at blive ugens luneste dag med temperaturer, der lokalt kan komme op på ni grader.

Ser man på oversigten over hele ugen, vil sneen starte med at falde tirsdag, hvor landet primært vil være indhyllet af skyer med byger i. Temperaturerne vil være en til seks graders varme med en let til frisk vnd. Om aftenen vil der være risiko for snefygning og i nattetimerne vil vinden tiltage til en hård vind. Ved kysterne op til kuling.

Onsdag vil der også falde nedbør op ad dagen. Primært fra syd og sydvest, hvor nedbøren vil falde som slud og sne. Om natten er der igen risiko for snefygning, og temperaturerne vil her falde til mellem frysepunktet og minus tre graders frost.

Sådan fortsætter vejret om torsdagen, hvor der på Bornholm vil være risiko for snefygning først på dagen. Vinden vil være let til frisk fra øst og nordøst - ved kysterne er der igen risiko for kuling.

Torsdag og fredag bliver det for alvor koldt med dagtemperaturer mellem frysepunktet og fire graders varme.

- Fredag er jo store-påskefrokost-dag, men det bliver ikke vejr til, at man kan sidde ude i haven og drikke øl, for det bliver virkelig koldt, siger meteorologen.

Til gengæld forudser Mette Wagner, at vejret vil holde tørt fredag.

Først på lørdag ser det ud til at blive lidt bedre, hvor der om dagen skulle være nogen eller en del sol. Om natten kan det godt sne igen, men temperaturerne er steget. Om dagen vil de ligge mellem to og syv grader og om natten vil de ligge omkring frysepunktet.