DMI-meteorolog: Jeg tør næsten ikke sige det…

Sol over det meste af landet grundlovsdag, men midt på ugen sker der noget...

- Jeg tør næsten ikke sige det: Der kommer onsdag et trist efterårs-lavtryk ind over landet. Der kommer regn og byger mange steder og kun 15 grader. Der bliver meget blæsende – op til kuling, siger Steen Rasmussen.
 Foto: Linda Johansen/POLFOTO
- Jeg tør næsten ikke sige det: Der kommer onsdag et trist efterårs-lavtryk ind over landet. Der kommer regn og byger mange steder og kun 15 grader. Der bliver meget blæsende – op til kuling, siger Steen Rasmussen. Foto: Linda Johansen/POLFOTO

Pinsesolen danser i dag grundlovsdag over det meste af Danmark, og det er især skønt for sjællænderne, som søndag gemte sig inde i ly for regn.

- Det bliver vejrmæssigt en fin dag – med 15-20 grader - selv om der en overgang kan komme byger og skyer ind vestfra, som især kan påvirke det vestlige og nordlige Jylland. Det klarer op igen senere på dagen, og tirsdag bliver også fin med temperaturer over 20 grader mange steder - men noget blæsende fra sydøst senere på dagen – måske med regn og torden, siger meteorolog Steen Rasmussen, DMI.

Men hvornår bliver det decideret strandvejr?

- Jeg tør næsten ikke sige det: Der kommer onsdag et trist efterårs-lavtryk ind over landet. Der kommer regn og byger mange steder og kun 15 grader. Der bliver meget blæsende – op til kuling, siger Steen Rasmussen.

Han fortæller, at der bliver lidt lunere torsdag op til 18 grader, hvor der stadig vil være temmelig blæsende.

- Der kommer en lille bedring sidst på torsdagen, og fredag bliver det lunere med op omkring 20 grader – lunest i Østdanmark - og kun med få byger. Det er endnu lidt usikkert, hvordan vejret bliver i den kommende weekend.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers