DMI: Nu bliver det sommer og 27 grader

Nu er det slut med gråvejr og regn - i næste uge får vi op til 27 grader

I næste uge bliver det strandvejr - men mon ikke badevandet stadig er småkøligt. (Foto: René Schütze)
I næste uge bliver det strandvejr - men mon ikke badevandet stadig er småkøligt. (Foto: René Schütze)

Pak paraplyen ned i skabet og find sommertøjet frem.

Det triste gråvejr ser nemlig ud til at være en saga blot, for solen kommer i næste uge til at skinne godt igennem, og vi får op til 27 grader.

Det oplyser vagthavende meterolog ved DMI til Ekstra Bladet.

- Tirsdag får vi op til 23 grader og de næste dage kan vi få temperaturer, der er et par grader varmere. Måske helt op til 27 grader, siger Jørn Thomsen fra DMI til Ekstra Bladet.

Østenvind giver sommer
Meterologen fortæller, at vejret i næste uge kommer til at skifte 'gear'. I den sidste tid har vi haft vestenstrømning med et lavtryk ind fra Atlanterhavet, der har trukket kølig vind ind over Danmark,

- Nu ser det ud til at højtrykket forstærkes ned over Nordsøen og senere hen over Skandinavien, og det giver østenvind, og det er det vi gerne vil have, hvis vi vil have sol og sommer, siger den vagthavende meterolog ved DMI.

DMI forklarer, at der en vis usikkerhed ved at lave en prognose, der går en uge frem i tiden, men at denne er forholdsvis sikker.

- Omslaget fra det ene vejr-regime til det andet, det er forholdsvist sikkert. Det er ikke 100 procent sikkert, men der skal gå meget galt, hvis det ikke kommer til at skifte, siger Jørn Thomsen.

- Der er selvfølgelig vise ting, der er usikre. Vi kan måske få lidt skyer eller en lille byge, og om det bliver 25 grader eller 27 grader, er ikke sikkert endnu. Det mest sandsynlige er dog sol, skyfrit og omkring 25 grader, fortsætter han.

Meterologen vil ikke spå om, hvor længe vi kan forvente at få høj sol og sommertemperaturer. Det er endnu for tidligt at sige.

- Nu skal det nye vejr-regime lige etableres før, vi kan begynde at vurdere, hvor længe det vil blive ved, siger meterologen.

Her giver Mikael Sharling, klimatolog ved DMI, et bud på vejret i juli og august (reportage: Line Jensen)

28 kommentarer
Vis kommentarer