DMI: NU kommer ændringen

Det har været gråt og trist i en evighed - men nu skifter vejret i nogle dage

Få vejrudsigten for hele weekenden her.
Følg Samfund

De seneste mange dage og uger har gadelamperne nærmest været den eneste indikation på, om det har været dag eller nat.

Et solidt lag af grå skyer har lagt en gevaldig dæmper på november-dagslyset, men et større vejrskifte betyder, at vi lige straks kan skifte regn, skyer og relativt høje temperaturer ud med sol og koldere luft.

Skiftet betyder dog også i første omgang et syn, der indtil videre i år har været et særsyn, nemlig sne.

- Der er kommet lidt smådrys, især i Vendsyssel, hvor vi kan se på webkameraerne, at der ligger et tyndt lag i vejkanten. Og så falder der lidt i Nordsjælland her til morgen, men det er så små mængder, at det ikke er noget, der lægger sig, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at sneen kommer på grund af vejrskiftet, der allerede fredag morgen har sendt temperaturerne i retning mod frysepunktet, om end de fortsat ligger lige over.

- Der er en flot opklaring på vej ind over landet, og den vil også nå til Sjælland, så man der omkring middagstid vil kunne få solen at se, siger Lars Henriksen.

Sol - og en anelse hvid nedbør
Og han fortæller, at man ikke behøver tage tidligt fri fra arbejde for at nå ud og få solen at se, inden den går ned igen i eftermiddag.

- I weekenden kommer der også til at være væsentligt mere sol, end vi har været vant til. Det kan ikke udelukkes, at der falder lidt nedbør, måske som slud eller tøsne, men det bliver ikke decideret vintervejr med store mængder sne, fortæller han.

Generelt fredag og henover weekenden kommer temperaturerne til at ligge på to til seks grader, mens temperaturen kan glide under frysepunktet om natten.

- Så hvis man bevæger sig ud om aftenen, skal man være opmærksom på, at der godt kan blive glatte veje, lyder det fra meteorologen.

Han fortæller desuden, at det især fredag vil blæse en del, særligt i Nordvestjylland, hvorfor det her vil føles ekstra koldt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+