Annonce:
Annonce:

DMI: Nu kommer der 'endelig' regn

Efter flere uger uden regn kan danskerne i den vestlige landsdel forvente, at der kommer byger i løbet af lørdagen, oplyser DMI

Annonce:
Følg Samfund

Det varme sommervejr har som aldrig før hersket over Danmark i den seneste måned.

Mange steder i landet har man i ugevis ikke oplevet så meget som en regndråbe, men det ser nu ud til at ændre sig her i weekenden, fortæller Dansk Meteorologisk Institut.

Lørdag rammer enkelte byger nemlig Jylland op ad formiddagen, mens man dog ikke skal forvente regn på hverken Fyn eller Sjælland, oplyser vagtchef hos DMI,Thyge Rasmussen, til Ekstra Bladet:

- Bygerne ligger lige nu nede over Nordtyskland, men de vil ramme Danmark her til formiddag, men til eftermiddag vil der være solskin igen, siger han og fortsætter.

- Det bliver lokale byger, og derfor er det kun enkelte steder i Jylland, man kan være heldig at få regn. Bygerne kommer dog kun til at vare en halv times tid, og så kommer solen tilbage.

Annonce:

Mere regn på vej
Fredag kunne DMI fortælle, at solskinsvejret i maj har slået alle rekorder, og man skal ikke forvente en lignende forårsmåned de næste 400 år.

Sol, sol og atter sol prægede det danske land i maj måned, men i weekenden rammes Danmark altså endelig af en smule regn. Vagtchef Thyge Rasmussen kan således fortælle, at vejrudsigten også står på regn de kommende dage.

- Søndag er det nok den dag, hvor der er størst mulighed for, at der kommer nogle byger. Når vi kommer frem til mandag og tirsdag vil der igen være byger hist og pist i Jylland, men så kan det så komme østpå til Sjælland op ad dagen tirsdag.

Og regnen vil for en gangs skyld blive modtaget med kyshånd, forventer Thyge Rasmussen:

- Selvom der skulle komme en byge, tror jeg, at den vil være tiltrængt for de fleste. Jeg bor selv på Sjælland, og jeg vil egentlig gerne have noget vand i morgen, men jeg er frygter, at vi bliver snydt i denne omgang.

Tidligere på ugen gik meldingerne på, at der kunne komme lyn og torden i weekenden, men det afviser vagtchefen overfor Ekstra Bladet.

Vanvittig dansk vejrrekord: Sker kun hver 400. år

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: