DMI: Nu kommer foråret

Efter en sløv start på foråret forbarmer vejrguderne sig over danskerne og sender varmebølger af sted i weekenden

Foråret kommet i weekenden med de første tocifrede varmegrader i år. Foto: Thomas Borberg, Polfoto
Foråret kommet i weekenden med de første tocifrede varmegrader i år. Foto: Thomas Borberg, Polfoto

Find en krog i læ udenfor, tag et tæppe med og læn dig tilbage.

Weekenden byder på tocifrede varmegrader for første gang i år, og danskerne kan nu sætte sig udenfor i længere tid - og nyde det samtidig, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Foråret kommer på søndag. Vi får lidt vintervejr de kommende dage, men så bliver det varmt op mod weekenden, og det kulminerer søndag, siger vagthavende i DMI, Mogens Rønnebek, til Ekstra Bladet.

Se også: Pas på: Glatte veje landet rundt

Op til 13 grader

Søndag byder både på tørt vejr og med nogen sol. Temperaturen kommer op mellem otte og 13 grader.

Eftersom vi har koldt havvand omkring os endnu, og vinden i øvrigt kommer fra vestlige retninger, vil det være Østjylland og Østfyn, der kommer til at opleve de højeste varmegrader.

- Med en god lækrog i solen, så kan man sidde ude det meste af dagen. Der bliver nok også kø ved byggemarkederne, fordi folk skal i haven, siger den vagthavende i DMI.

Se også: Så er det forår: Sikke fint sneen daler

Stadig glatte veje

Selvom frøken forår nu har meldt sin ankomst om dagen, så holder kong vinter stadig fast i natten. Det bliver tørt og klart, men med temperaturer omkring frysepunktet.

- Sådan er foråret jo - store temperatursvingninger - og der er en lille risiko for glatte veje om natten og om morgenen, som det er tilfældet her til morgen, siger Mogens Rønnebek.

I de kommende dage strømmer byger dog i første omgang ind over Danmark fra vest. Men fredag skifter vejret ved ankomsten af en varmfront vestfra, som åbner for lun luft fra sydvest og vest.

Se også: Farvel vinter: Første forårsuge bliver gradvist mildere

Så hold ud - foråret kommer.

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere