DMI: Nu sætter nattefrosten for alvor ind

Is-skraberen skal frem i begyndelsen af næste uge, hvor det bliver en del grader under frysepunktet i store dele af landet, melder DMI

Der er slud og tøsne på vej i næste uge, mener DMI. Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Der er slud og tøsne på vej i næste uge, mener DMI. Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Følg Samfund

Skal du tidligt op og på job mandag morgen, er det en god idé at huske handskerne.

Weekenden går nemlig på hæld med en skyfri nattehimmel, og det betyder, at temperaturen natten til mandag kryber under frysepunktet.

Derfor skal man indstille sig på, at det bliver en iskold start på ugen, lyder meldingen fra Dansk Meteorologisk Institut.

Hård nattefrost
Hos DMI fortæller vagthavende Martin Lindberg, at der er et vejrskifte på vej, hvor hele landet vil opleve lavere temperaturer. Mandag skal vi endda et godt stykke op ad dagen, før det bliver plusgrader, siger han til Ekstra Bladet.

- Når skyerne forsvinder, bliver det koldere. Man skal huske handskerne, for det bliver ikke hurtigt varmere i morgen (mandag, red.). Vi starter på mellem nul og fire graders frost i morgen tidlig. Koldest bliver det i Nordjylland og på Sjælland, og det er først ved middagstid, at vi kommer over nul grader.

Han fortæller samtidig, at danskerne skal forvente at vågne til endnu lavere temperaturer tirsdag.

- Det bliver rigtigt koldt. Ifølge vores seneste prognose får vi helt ned til otte graders frost i Jylland. Der kommer en del skyer natten til onsdag, så der bliver det lidt varmere, lyder det fra Martin Lindberg.

DMI's vagthavende understreger dog, at der lokalt godt kan være ned til to graders frost natten til onsdag.

Tøsne på vej
Torsdag forventer DMI, at en front, der nærmer sig fra de britiske øer, rammer Danmark. Det betyder, at landet rammes af varmere vejr igen, men der er også hvid nedbør med i de skyer, der er på vej.

Martin Lindberg fortæller nemlig, at Danmark kan få snevejr torsdag. Men man skal ikke skrue forventningerne for højt op.

- Hvis man elsker sne, skal man ikke glæde sig for tidligt. Der er mulighed for, at det kan starte som slud eller tøsne torsdag, men det går hurtigt over i regn, fordi der kommer en mild luft i løbet af torsdagen.

Vil man have rigtigt vintervejr, skal man altså væbne sig med tålmodighed.

- Der kan stadig nå at ske meget endnu, men de næste par uger bliver vejret relativt mildt, siger Martin Lindberg til Ekstra Bladet.

Gør klar til markant vejrskifte

DMI: Her kan der falde sne og slud

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind