DMI: Nyd solen inden vi skal slås med regn til påske

Vi kommer til at bakse med tåge om natten og om morgenen, men de kommende dage er vejret stabilt, og solen vil bryde igennem. Udsigten frem mod påske er imidlertid trist

Det bliver en solrig søndag de steder, hvor solen bryder gennem tågen. (Foto: Jens Dresling)
Det bliver en solrig søndag de steder, hvor solen bryder gennem tågen. (Foto: Jens Dresling)

Det bliver en søndag med tåge først på dagen, men så bryder solen igennem i løbet af dagen.

Hvor det sker først, er imidlertid umuligt at sige.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Trine Pedersen, lørdag allersidst på aftenen.

- Der er et højtryk, som giver meget rolige vindforhold. Det vil sige, at luften står helt stille. Og når der så heller ikke er skyer, så bliver det hele kølet af. Luften bliver fortættet, og det bliver tåget, siger Trine Pedersen til Ekstra Bladet.

Hvis den slags sker om sommeren, så plejer det at betyde høj solskin og havevejr.

- Så hvad det angår, sker det måske nogle måneder for tidligt, fortsætter Trine Pedersen.

Tæt tåge
Der bliver tåget i hele landet natten til søndag. Og den tendens vil være de samme i de kommende nætter.

Sigtbarheden bliver ned til 100 meter på steder, hvor det er værst.

Ifølge Trine Pedersen bliver vejret flot i et godt stykke ind i næste uge. Men tågen vil dominere i løbet af natten og i morgentimerne.

- Lige nu er hele Sjælland og Fyn dækket af tåge. Og tågen bevæger sig op mod Billund og Karup i Jylland, siger den vagthavende.

Ifølge DMI har solen så meget magt, at det vil være den, der bryder gennem tågen og får den til at lette hen over middag. Højtrykket vil blive liggende en del dage endnu, men til gengæld ser det lidt mere sløjt ud, når vi nærmer os ugen med påske.

- Det nuværende højtryk kommer til at give nogle flotte dage, hvor solen bryder igennem. Men så bryder det hele sammen i påskeugen, hvor det ser ud til, at vi skal slås med nedbør og ustadigt vejr, forklarer Trine Pedersen.

Op til 10 grader
Temperaturmæssigt vil det til gengæld være mere svingende i den kommende uges tid. Alt efter om tåge eller sol er dominerend kan temperaturen helt lokalt svinge med adskillige grader.

- I dag havde vi eksempelvis en dag, hvor der på Hammeren på Bornholm var en halv grad, mens temperaturen i Rønne var seks grader helt tæt på. Og det var, fordi det var tåget ved Hammeren og klart vejr ved Rønne, siger Trine Pedersen.

Der er størst chance for høje temperaturer mandag og tirsdag, hvor der enkelte steder vil blive op mod 10 grader og strålende solskin.

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere