DMI og politiet advarer om storm på vej: Hold på hat og briller

DMI har netop udsendt varsel om kuling og risiko for vindstød af stormstyrke på Bornholm

Et stort stillads i Indre København måtte tidligere på eftermiddagen give fortabt over for blæsten. (Optagelser: Martin Ekelund)

Det blæser torsdag eftermiddag kraftigt flere steder i landet, og nu har DMI sendt et varsel ud om risiko for kuling fra vest og mulighed for vindstød af stormstyrke.

Varslet gælder solskinsøen Bornholm, og meldingen går på, at det kommer til at blæse kraftigt helt frem til klokken 19 i aften.

Bornholms Politi har hurtigt sendt et tweet ud, hvor politiet opfordrer folk til at holde på hat og briller, når det går løs.

- Der er risiko for kuling 14-18 m/s fra vest med vindstød af stormstyrke 25-28 m/s, skriver DMI i sit vejrvarsel for Bornholm.

- Vi har ikke på noget tidspunkt varslet for Københavns-området. Det er et kystområde-ting. Vinden er kommet vestfra i Jylland sidst på formiddagen, og den kraftige vind bevæger sig videre mod øst, siger Niels Hansen fra DMI til Ekstra Bladet.

- De her vindstød af stormstyrke skulle være ovre i det meste af landet bortset fra Bornholm. Dermed ikke sagt, at det ikke blæser, for det gør det. Der kommer gedigne vindstød indimellem. I den øvrige del af landet forventer vi vindstød, der kan nå op på en hård stormende kuling indtil først på aftenen, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen.

DMI fortæller videre, at den slags vindstød kan få tagsten til at blæse ned og store grene til at knække. Træer risikerer også at vælte og påvirke trafikken.

Et stort stillads er torsdag eftermiddag væltet i indre København, og det skaber store trafikale problemer. Foto: Privatfoto Samfund - 12. okt. 2017 - kl. 15:31 Trafikkaos i myldretiden: Stillads væltet ned over tre biler

Det er ikke kun på Bornholm, at det blæser. I København er et stillads ved Nationalmuseet væltet ned over fire-fem biler. Der ryddes lige nu op på stedet, skriver Københavns Politi på Twitter. Ingen er kommet til skade.

Opdateres...

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen