DMI om nattens nedbør: Her var de rigtig heldige!

Det våde vejr fortsætter i de kommende dage, oplyser DMI

Har du billeder af regnvejret? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Selv om regnen øsede ned i store dele af landet natten til torsdag, udeblev det varslede skybrud, oplyser DMI.

Men mest heldige var de omkring 130.000 musikglade mennesker på festivalpladsen i Roskilde. De undgik nemlig stort set at få våde telte.

Det oplyser Mette Wagner, der er DMI's vagthavende meteorolog.

- De har været så heldige! Størstedelen af bygerne er gået vest om Roskilde. Så vi har ikke registeret byger derude, siger hun til Ekstra Bladet.

Festivaldeltagerne skal dog ikke glæde sig for tidligt.

- Der kommer mere regn. De skal nok få en omgang vand som alle os andre, men de er i hvert fald ikke så våde, som de kunne have været, siger hun tidligt torsdag morgen.

Harvey, Irma og nu Maria. Vejret er vildt i øjeblikket - og i fremtiden bliver det endnu værre. Privatfoto Tips og guides Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

Andre steder i landet silede regnen ned. Mest nedbør fik det sydlige Jylland, hvor der blandt andet i Vamdrup blev målt 18 mm nedbør over en tre timers periode.

- Her har der været skybrudsintensitet, men nedbøren har bevæget sig så hurtigt, at der ikke er kommet nok millimeter, forklarer hun.

Ved et skybrud falder der mere end 15 millimeter regn på bare 30 minutter.

Og det kan ske flere steder i landet i løbet af torsdagen, hvor vejrsituationen ændrer sig og nedbørssystemerne begynder at komme fra øst.

DMI understreger, at varslet om risiko for voldsomt vejr i de nordlige og østlige egne samt risiko for skybrud i Sønderjylland står stadig ved magt.

- Det regner jo stadig en pæn sjat, og har gjort det hele natten. Det er ikke slet ikke slut endnu, siger meteorolog Mette Wagner og opfordrer folk til at holde øje med DMIs hjemmeside.

51 kommentarer
Vis kommentarer