DMI: Risiko for torden og skybrud

Store dele af landet kan se frem til en rigtig våd weekend med fare for både torden og skybrud

Få DMIs bud på weekendvejret her. (Video: DMI)

Straks som man har hevet sommerklunset frem fra skabet igen, kommer DMI med endnu et varsel om, at der er risiko for torden, lynild og skybrud.

Fra midnat i aften til klokken 12 i morgen, lørdag, er der risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på en halv time, og det hører inde under skybrudskategorien. Det skriver DMI på deres hjemmeside.

De berørte områder bliver Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Nordvestsjælland, Himmerland, Storaalborg, Jammerbugt, Lolland og Slagelse.

Ud over skybrudsfaren ligger et tordenvejr også og lurer, som kan ramme de samme områder.

Det er faktisk langt fra alle beboelsesejendomme, som har en lynafleder (Arkivfoto: Per Lange) Samfund - 5. aug. 2015 - kl. 15:44 Sort uheld: Derfor slår lynet ned

Rigtig lummert
Mens det mulige skybrud rumsterer i Jylland og på Fyn, vil Vestsjælland kun få besøg af en smule regn.

- I første omgang bliver Vestsjælland ikke ramt af regn i de mængder, som vil falde vestpå. Men der kan godt komme lidt regn, siger den vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø.

Desuden vil vinden aftage, så luften kan blive rigtig tung af vand og varme. Henning Gisselø fortæller til Ekstra Bladet, at det kommer til at føles rigtig lummert i weekenden. Især på Sjælland.

- Temperaturerne ligger nemlig i den gode ende af de 20 grader, og derfor vil det føles meget fugtigt, når regnen kommer og trykker, siger han.

Ekstra Bladet har tidligere i dag snakket med DMI, som fortalte, at sommeren på trods af den våde weekend vender tilbage igen.

- Resten af ugen bliver det stabil med sol og temperaturer på op til 20-25 grader, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Lars Henriksen.

51 kommentarer
Vis kommentarer