DMI: Risiko for voldsomt vejr

DMI sender nu et risikovarsel for kraftig regn i nat

Der bliver også risiko for torden i Nordjylland natten til lørdag. Her er det på Amager. Polfoto: Per Lange
Der bliver også risiko for torden i Nordjylland natten til lørdag. Her er det på Amager. Polfoto: Per Lange

DMI advarer nu om kraftig regn, der vil skylle ind over nordvestjyderne natten til lørdag.

På DMI's hjemmeside kan man på et kort se, at der er risiko for voldsomt vejr, men det vil primært ramme nordvestjyderne.

- Vi har sendt et risikovarsel op for kraftig regn i nat i Nordvestjylland. Det er ikke sådan, at det ikke vil regne andre steder, men det er ligesom der, det bliver kraftigst, siger Henning Gisselø, vagthavende hos DMI.

Han forklarer, at det er en koldfront, der kommer ind fra vest og den har så meget saft og kraft i sig med regn og tordenbyger, så DMI vurderer, at der er risiko for, at der bliver kraftig regn i Nord- og Vestjylland.

- Så det vil sige mere en 24 millimeter nedbør på seks timer.

- Kan der komme skybrud også?

- Nej, det vurderer vi ikke lige i øjeblikket, at der er risiko for. Vi tror ikke vi kommer op på skybrudsintensitet, men samlet set kan der godt komme de her mange millimeter. Der er formodentlig også noget torden med, siger Henning Gisselø.

Bliver det meget regnfuldt i resten af landet også?

- Nej, det ser ud som om det er kraftigst i Nordjylland, men så i løbet af lørdagen trækker det længere østpå, så alle får nok lidt regn i løbet af lørdagen, men det ser ikke ud til at det bliver så kraftigt, som i nat i nordvestjylland, lyder det fra vagthavende.

Op til 25 grader

Men i dag kan man glæde sig over, at det ser ud til at blive den varmeste dag på året.

Det forklarer meteorolog Henning Gisselø fra DMI.

- Vi får en pæn dag de fleste steder, men temperaturerne kan svinge med omkring ti grader, alt efter hvor i landet man befinder sig.

- I den allermest sydvestlige del af landet kan vi måske i en lille lomme nå op på 25 grader, men hvis man skal lytte til en tale på en strand på Falster, bliver det måske kun 15 grader, siger han.

Det er en sydvestlig vind, der er blevet opvarmet over det europæiske kontinent, der giver varme til sønderjyderne. De fleste andre steder i Danmark mister den lune vind sine varmegrader, når den skal passere Østersøen og Kattegat.

- Generelt bliver det mellem 17 og 22 grader, og selv om der ligger lidt skyer fra morgenstunden, ser det ud til, at de fleste får et kig til solen i løbet af formiddagen, fortæller Henning Gisselø.

46 kommentarer
Vis kommentarer