DMI: Risikoen for skybrud i aften er faldet

Op til 28 grader i dag - senere risiko for regn og tordenbyger især i den nordvestlige del af landet

Roskilde Festival står for døren. Her kan du høre mere om vejr-prognosen for festivalen

Meteorologerne på DMI har tidligt torsdag morgen yderst svært ved at komme med helt skråsikre prognoser for, hvordan vejret bliver torsdag aften, hvor sankthans-bålet skal tændes.

Onsdagens noget bastante melding om skybrud er nedtonet en del. Men områder af landet kan stadig blive ramt af voldsomt regnvejr - ikke mindst i aften.

- Selve torsdag bliver rigtig varm med temperaturer på op til 28 grader. Men ud på eftermiddagen kan der komme lokale regn- og tordenbyger mange steder i landet, siger vagthavende meteorolog, Frank Nielsen, til Ekstra Bladet.

Risikoen faldet
Risikoen for voldsomt nedbør, iblandet solide tordenskrald, er størst i den nordvestlige del af landet. Men også Jylland, Fyn og den nordlige del af Sjælland risikerer at få en del vand.

- Generelt må vi sige, at risikoen for skybrud er faldet noget i forhold til den sydøstlige del af landet. Hovedstaden går formentligt også fri fra skybrud.

Men vores modeller, som vi beregner vejret ud fra, siger forskellige ting, så det er meget svært lige nu at lave en helt sikker prognose, siger Frank Nielsen.

Regn og torden
I morgen fredag forventer Frank Nielsen en opdeling af landet vejrmæssigt.

- Det kan blive helt op til 30 grader på Sjælland. Jyderne må nøjes med lidt mere behagelige temperaturer på 22-27 grader. De risikerer også regn og tordenbyger. 

Natten til lørdag er der igen risiko for kraftige regn- og tordenbyger. Herefter er det meget svært at komme med en sikker på prognose for, hvad der sker. Men det ser umiddelbart ud som om, at det ikke bliver helt så varmt søndag, oplyser Frank Nielsen fra DMI.

 

5 kommentarer
Vis kommentarer