DMI: Sådan bliver vejret i vinterferien

Turen skal gå mod højere himmelstrøg, hvis man er på jagt efter sne og kulde i ferien

Følg Samfund

Inden alt for længe bliver der atter stille i landets klasselokaler og skolegårde, når landets skoler holder vinterferie i uge 7 og 8.

Den indeværende uge har budt på masser af kulde og sne i moderate mængder, og børn og barnlige sjæle kan derfor måske have håbet på en fortsættelse af det samme, når der er tid til at kælke frem for skole, arbejde og lektielæsning.

Tjek dit lokale vejr på vejret.dk.

Men skal man tro DMI's prognose for de kommende uger, skal turen gå til Alperne eller Norge, hvis man vil boltre sig i sneen. Herhjemme bliver det nemlig meget begrænset med den slags.

- De vinterglade med hang til sne og frost skal nyde hverdagene i denne uge. I uge 7 og 8, hvor skolerne lægger deres vinterferier, bliver vejret mildt og gråt, siger erhvervs- og energimeteorolog ved DMI, Steen Hermansen, til DMI's hjemmeside.

Allerede i den kommende weekend bliver det en anelse mildere, omend der på søndag bliver et kort tilbagefald til temperaturer omkring frysepunktet. Men derefter byder de to vinterferieuger altså på lidt varmere vejr, end vi er blevet budt med den seneste tid.

Vinteren så godt som ovre
Og efter det atter bliver tid til at vende tilbage til skolebænken og arbejdspladsen, er der heller ikke stor risiko for, at vi render ind i store temperaturdyk.

- Der er potentiale for, at vinterkulden kort vender tilbage frem mod månedsskiftet. Den kan endda bestå i starten af marts. Solen får dog hele tiden mere magt, så det bliver næppe langvarigt, siger Steen Hermansen.

Han mener derfor, at vi samlet set er kommet forbi risikoen for længere perioder med sne og kulde, så vi næppe vil komme ud for lange perioder med sne og kulde i denne vinter.

Samtidig mener han, at risikoen for større vinterstorme også efterhånden er forduftet.

- Stormrisikoen er meget lav nu. Vi får formentlig yderligere nogle dage med kuling i februar - den første kommer allerede på søndag - men decideret storm er der ingen tegn på i prognoserne overhovedet, lyder det fra meteorologen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.