DMI: Skybrud og torden truer lummer weekend

Advarsel: Skybrud i Jylland og på Fyn samt risiko for torden på Vestsjælland og Lolland-Falster

Sådan bliver vejret i denne weekend. (Video: DMI)

Var regn og torden slemt hos dig? Send billeder eller video i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Regnen i Jylland tager en frokostpause, men kommer så stærkt igen, advarer Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Faktisk kommer vejrguderne tilbage med fornyet styrke i en grad, så skybrud kan ramme jyder og fynboer lørdag eftermiddag.

DMI varsler om skybrud på Fyn, Syd- og Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Odder, Trekantsområdet, Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø og Vesthimmerland.

Lokalt mener DMI, at der kan have været skybrud i Jylland og på Fyn (Foto: Jens Dresling) Samfund - 15. aug. 2015 - kl. 06:23 Her ramte skybruddet

Indtil klokken 18
Meteorologerne forventer mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter i eftermiddag.

- Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed, skriver DMI.

Varslingen om skybrud gælder indtil klokken 18, og gælder også en risiko for kraftig torden.

Det bliver en våd weekend (Foto: Claus Bonnerup) Samfund - 14. aug. 2015 - kl. 13:06 DMI: Risiko for torden og skybrud

Torden
- Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg, skriver DMI.

Indtil det går løs med skybrud og torden vil dagen være klam og fugtig.

Der er stor risiko for kraftig regn og torden i den sydøstlige del af Danmark sent i aften og i nat. (Arkivfoto: Per Rasmussen) Samfund - 10. aug. 2015 - kl. 19:07 DMI advarer: Her er der risiko for skybrud og torden

- Det kommer til at føles varmt og fugtigt meget af i dag, fordi vi har nogle celler, som ligger og arbejder over os, siger meteorolog Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Lyn
En række lyn slog ned i Sønderjylland natten til lørdag, men var kun en forsmag på, hvad danskerne kan forvente i eftermiddag.

Lynnedslagene måles samlet for både Danmark, Nordtyskland og Nordsøen, og her er der lørdag er målt 7522 lyn, oplyser DMI.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

Lidt tid efter, lynet havde slået ned, begyndte der at komme røg ud bag Ida Kristoffersens opvaskemaskine (Foto: Nanna C. Pedersen) Samfund - 5. aug. 2015 - kl. 11:17 Lynet slog ned hjemme hos Ida i aftes

En læser har sendt denne video til Ekstra Bladet. Videoen er optaget lørdag klokken 7.30 i Korup Odense NV.

12 kommentarer
Vis kommentarer