DMI: Sne kan komme i nat

Himlen åbner sig de kommende dage, og måske vi får mere end regn

De kommende dages vejr er ikke just godt nyt for dem, der gerne vil tørskoet fra hjem til arbejde, men hvornår bliver det værst, og hvilken type nedbør rammer? DMI giver seneste nyt om vejret her. Video/redigering: Christer Holte, Kenneth Meyer, Local Eyes/Signe Skov

Vinteren har vist sig fra sin lune side, men ligger det varme overtøj allerede i kasser på loftet, har man været for hurtig på aftrækkeren.

DMI's prognoser peger nemlig på, at der kommer slud og muligvis også sne de kommende dage.

- Der kan stedvis komme slud og helt lokalt tøsne i nat. Der har ikke været meget sne i vejrudsigterne denne vinter, og den lokale sne er der størst risiko for i Nordjylland, fortæller meteorolog Jesper Eriksen.

- Det er blandede nedbørsformer, der falder som regn og slud, så det giver ikke kælkevejr.

Mens det første sne vil smelte med det samme, venter meteorologerne, at der vil ligge et hvidt lag i den nordvestlige del af landet onsdag morgen.

- Natten til onsdag er der mulighed for lokale slud- eller snebyger, og det er især i Nord- og Østjylland, der kan komme lokale, vinterlige byger, så onsdag morgen kan man lokalt stå op til kælkeføre, hvis man er heldig, lyder det fra Jesper Eriksen.

Sne og kulde er en større prøvelse for biler end de milde danske vintre. Arkivfoto: Finn Frandsen Biler Mild vinter snyder bilister på skiferie

Varsler voldsomt vejr
Alt bliver dog ikke mildt og hvidt som i et vintereventyr, for den kraftige blæst, der har vist sig med jævne mellemrum de seneste uger, vender stærkt tilbage.

- Ude ved den jyske vestkyst har vi et varsel ude om stormende kuling i middelvind med vindstød af stormstyrke eller stærk stormstyrke.

I varslet advarer DMI om forhøjet vandstand, fordi blæsten presser vand ind i Vadehavet og ind mod den jyske vestkyst. Den forhøjede vandstand ventes at toppe tirsdag omkring klokken 15, og det vil blive værst i Vadehavet.

Foto: Ernst van Norde Samfund Voldsomt vejr på vej

Samfund Regn og atter regn: Februar har været rekordvåd