DMI: Storm bliver ikke så voldsom som forudset

Varsling om storm bliver knap så voldsomt som DMI i første omgang varslede. Det meste af landet går en mild blæsevejrs-dag i møde

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte

DMI varslede om vind af stormstyrke onsdag i den vestjyske del af Danmark. Det bliver dog ikke så voldsomt som først forudset.

Det fortæller meteorolog Frank Larsen til Ekstra Bladet.

- Det mest sandsynlige er, at vi får hård vind med vindstød af stormende kuling som det højeste, og det er selvfølgelig en del, men det er ikke rigtig storm, siger meteorologen.

Resten af landet kommer kun til at opleve det som en god blæsevejrs-dag, særligt fra i morgen middag og ud mod eftermiddagen.

Størstedelen af landet kan faktisk se frem til en ganske mild dag. En form for varmeblæser, siger Frank Larsen.

Det bliver nemlig en høj temperatur for årstiden. Mange steder bliver det otte-ti grader og i Vestjylland kan temperaturen komme helt op på 11 grader.

Til gengæld bliver det regnfuldt. Meteorologen forventer to-fem millimeter i nat. Regn og dis baner vej for den milde luft i Jylland lige nu, og rammer Sjælland i løbet af natten.

Dagen i morgen starter tørt, men over middag bliver det mere regnfuldt. Regnen starter i Jylland og bevæger sig mod Sjælland hen mod aftenen.

Frank Larsen forventer, at der falder fem-ti millimeter regn i løbet af i morgen.

Han foreslår at bilister kører lidt langsommere på broerne i det vestjyske, men derudover bliver blæsten med den tenderende stormstyrke ikke voldsomt.