DMI: Tøvejret er over os - men pas på alligevel

Danskerne kan forvente mildere vejr de næste dage, men der opfordres stadigvæk til øget opmærksomhed i trafikken

Vejene vil det næste stykke tid være langt mere farbare, end de har været på det seneste, fortæller DMI og Vejdirektoratet. (Foto: Polfoto)
Vejene vil det næste stykke tid være langt mere farbare, end de har været på det seneste, fortæller DMI og Vejdirektoratet. (Foto: Polfoto)

Alt tyder på, at de festende danskere kan tænde nytårsraketten uden at have de store, upraktiske vanter på, når lighteren skal håndteres.

Frøken Frost er på retræte, og tøvejret er over os, melder DMI.

- Vejret er mildt med mestendels plusgrader, og det er forholdsvist skyet. Sådan forventer vi, at det vil være resten af dagen, hvor temperaturen også vil stige en smule, fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen til Ekstra Bladet.

- Det er tøvejret, der er over os, og det vil være over os de næste mange dage. Også om natten kan vi forvente temperaturer over frysepunktet, lyder meldingen.

De varmere grader betyder dog ikke nødvendigvis, at de danske bilister igen kan trykke lidt ekstra på speederen.

- Her i morgentimerne er der stadig risiko for, at der er frost i vejbanerne, selv om vi er over frysepunktet. Og der kan også være mindre biveje med sne, så man skal stadigvæk passe på - specielt i den østlige del af Danmark og det nordlige Jylland, vurderer Klaus Larsen fra DMI.

Sådan lyder meldingen fra Vejdirektoratet også

- Stort set hele Danmark er blevet saltet henover natten, så vejene skulle gerne være fine, sorte og farbare, når man begiver sig ud i løbet af dagen. Men der kan stadigvæk være en del steder, hvor man skal passe på, opfordrer Jakob Riis, vagthavende ved Vejdirektoratet, og tilføjer, at det har været en rolig nat:

- Vejret er lidt mere med os i dag, så det ser ganske pænt ud, og vi har heller ikke haft nogen større episoder i løbet af natten.


Sådan så det ud, da snevejret ramte søndag i Jylland (video: René Schütze)

0 kommentarer
Vis kommentarer