DMI: Typisk sommer venter os

En helt typisk sommer venter os med omskiftelige perioder, hvor det den ene dag er gråt og vådt og den næste solrigt og varmt

Selv om den bliver 'typisk', skal den nok blive dejlig, sommeren. Foto: Ernst Van Norde
Selv om den bliver 'typisk', skal den nok blive dejlig, sommeren. Foto: Ernst Van Norde
Følg Samfund

'Snart kolde farver i sky og vand, snart nøgne piger ved hver en strand,' skriver Thøger Larsen i sangen 'Du danske sommer, jeg elsker dig'.

En mere passende beskrivelse af de kommende ugers vejr findes ikke, fortæller langtids-meteorolog Mette Tilgaard Zhang fra DMI om den kommende tid, hvor den ene dag byder på regn og kølige temperaturer, den næste dag på sol og varmt vejr.

Resten af ugen byder også både på sol og regn.

I dag og tordag
- I dag er vi startet med noget sløret solskin mange steder. I Jylland bliver det efterhånden lokalt mere skyet med byger med risiko for regn og torden, siger Mette Zhang.

I nat bliver det mere skyet vestfra og i den sydvestlige del af landet. Torsdag falder temperaturen til mellem 14 og 19 grader.

- Det er en front, der bevæger sig langsomt ind over landet og i løbet af torsdagen når de østlige egne, som starter med lidt eller nogen sol.

Grundlovsdag fredag
I den nordlige og østlige del af landet ser grundlovsdag ud til at starte skyet med byger og regn til tider. Resten af landet får nok lidt sol og spredte byer. Stedvis bliver det blæsende med en jævn til hård østlig vind.

- Så grundlovsdag er måske ikke så spændende med en temperatur mellem 10 og 16 grader. Jeg tror ikke, der kommer en kødrand af mennesker, der skal sole sig og bade. Det bliver ikke særlig sommerligt nogen steder, siger Mette Zhang.

- Mod sydvest kommer der stadig byger, men der bliver lidt kig til solen. Temperaturerne bliver nok også på den kølige side af det, vi har haft de seneste dage.

Lørdag og søndag
Lørdag starter med lidt eller nogen sol først på dagen, men ellers regn og byger fra sydvest måske med torden.

- Weekenden byder på lidt kedeligt vejr. Temperaturen ser ikke prangende ud med 11 til 16 grader.

Søndag stiger temperaturen lidt og kommer nok op en 13 til 18 grader. Stadigvæk med enkelte byger.

- Så det går mod bedre tider, og hvis vi er meget heldige, nærmer vi os de 20 grader, men vi kommer på ingen måde op på de sommerdage, vi har nu, siger Mette Zhang.

Og derfra venter der en helt almindelig dansk sommer, fortæller meteorologen.

- Det bliver en typisk dansk sommer med dage, hvor det er gråt, blæsende og vådt, og andre dage, hvor det eneste, du har lyst til, er at hoppe i bikinien og tage til stranden, fortæller meteorologen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind