DMI udsender advarsel: Risiko for skybrud og kraftig torden

Også risiko for skypumper, lyder advarslen fra DMI

DMI har tidligt fredag morgen udsendt en advarsel om, at der kan komme skybrud og kraftigt tordenvejr i en større del af landet.

DMI forventer ifølge varslet, at der vil falde mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time.

Varslet gælder for den sydlige del af Jylland, Fyn og den vestlige del af Sjælland.

- Der vil også være risiko for, at der kommer skypumper. De er flotte at se på, men man skal holde sig fra dem, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI,  Jesper Eriksen, til Ekstra Bladet.

Ifølge meteorologen kan uvejret sætte ind på et tidspunkt i løbet af eftermiddagen.

- Om det bliver klokken 14 eller klokken 15 kan jeg ikke sige. Det er vigtigt at understrege, at regnen vil falde meget lokalt. Reelt er der risiko for skybrud i hele landet. Men som sagt bliver det lokalt. Så mange vil givetvis slet ikke opleve, at det kommer til at regne. Situationen er lidt drilsk. For det er normale byger, der falder. Men de falder bare de samme steder og det kan give skybruddet, siger meteorologen.

Sker der ændringer i vejrsituationen, vil varslerne blive opdateret.

Pinsen solrig
- Som sagt er det antageligt kun meget lokalt, at man vil opleve skybrud og langt de fleste slipper derfor.

Pinsen vil dog fortsat være ganske solrig.

Lørdag kommer der nogen sol eller en del sol mange steder, men stedvis perioder med mere skyet vejr med lokale byger, der kan være med torden. Temperaturer op til 17-22 grader.  Ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Vinden bliver svag til jævn fra forskellige retninger. Om natten tørt og klart vejr. Temperaturer ned mellem 7 og 12 grader, og svag til let skiftende vind.

Søndag sniger temperaturen sig op på omkring de 23 grader. Det bliver tørvejr med en del sol.

Mandag bliver det også tørt og solrigt, men i løbet af dagen mere sløret sol i den nord- og østlige del af landet. Temperaturerne lander på 18 og 23 grader.

 

36 kommentarer
Vis kommentarer