DMI udsender varsel

Det flotte sommervejr får en brat ende lørdag, lyder det fra DMI

Lørdag er det slut med sol, og sommeren bliver erstattet af voldsomt vejr.

Der er nemlig risiko for lokale skybrud og torden over hele landet.

Det fortæller Steen Rasmussen, der er vagthavende ved DMI.

- Uvejret ligger i øjeblikket ude over Nordsøen, og er på vej ind mod Danmark. Jylland bliver ramt ved en 17-tiden og Fyn umiddelbart efter omkring klokken 18, oplyser han.

- Men det er selvfølgelig en risiko, vi sender ud, så folk husker at få lukket vinduerne eller renset ristene, hvis man skal ud i aften. Vi ser lige uvejret an, hvis vi skal ændre statussen fra risiko til advarsel.

Sjælland slipper dog ikke for uvejret. De lokale skybrud og torden rammer øen omkring klokken 21.

Ellers hæderlig dag
På trods af det kommende uvejr, vil lørdagen se fin ud med temperaturer på omkring 23 grader på starten af dagen.

- Specielt den østlige del landet vil have skyfrit og varme temperaturer. I Jylland og den vestlige del af Danmark vil der være lidt mere overskyet, men temperaturerne vil stadigvæk holde sig omkring de 23 grader, oplyser Steen Rasmussen.

Og det handler om at få nydt vejret i dag, da morgendagen bliver en kedelig en af slagsen.

- I morgen bliver en del koldere vejr, og der vil være byger over hele landet. Temperaturerne vil ligge omkring de 20 grader, og der er chance for torden i byerne, fortæller den vagthavende fir DMI.

- Næste uge vil vi dog se sommeren komme tilbage, og det skal vi glæde os til. Temperaturerne vil måske kunne komme op på de 30 grader.

Svanemøllen strand i København kan se frem til gæster i næste uge. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen Samfund Laaaangt om længe: 30 grader!  

98 kommentarer
Vis kommentarer