Annonce:
Annonce:

DMI: Udsigt til vejrskifte

Flere steder i landet er der natten til fredag faldet slud og sne, og dagen byder på blæst - igen-igen. Men snart kan vi se frem til en periode med mere tørvejr og knap så meget vind

Efter en søndag med nedbør, kan vi se frem til en mere 'højtrykspræget' periode med stort set tørt vejr og med knap så meget vind. Foto: Aleksander Klug
Efter en søndag med nedbør, kan vi se frem til en mere 'højtrykspræget' periode med stort set tørt vejr og med knap så meget vind. Foto: Aleksander Klug
Annonce:
Følg Samfund

Nu kan du snart lette grebet om hat og briller, når vinden efter weekenden aftager, og en periode med meget højtryk vil give tørt vejr og mindre vind.

Til Ekstra Bladet fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodholdt, at en front torsdag aften og nat har givet regn i den sydvestlige del af landet, imens den nordlige og nordøstlige del af landet har fået en del hvid nedbør.

- Men det er en lidt stakket frist, for i forbindelse med den her front stiger temperaturerne også. Der er lige Nordjylland og Nord- og Nordøstsjælland, hvor vi stadig ligger på omkring en grads varme, men i resten af landet ligger vi efterhånden mellem fem og otte grader.

Solen vil titte frem
Resten af fredagen vil byde på en del byger, men i formiddagstimerne kan de heldige få solen at se.

- Men ellers er det altså en overskyet dag med op til otte graders varme. Men efterhånden vil det også blive blæsende, og vi får frisk vind til kuling. Og så kommer der også de her kraftige vindstød, som vi har oplevet op til flere gange den seneste uge, og det skal vi igennem i dag igen, fortæller Anja Bodholdt.

Men i løbet af aftenen vil vinden aftage, og en bølge af koldere luft vil rulle ind over landet.

- Lørdag venter der egentlig en ganske pæn dag - og særligt mod øst er der gode chancer for at få solen at se. Vi får tørt vejr, men det bliver køligere end fredag med mellem en og fem grader.

Meteorologen fortæller, at et nyt frontsystem passerer natten til søndag, hvilket bringer udbredt regn, sne eller tøsne.

- Men derefter går vi faktisk ind i en periode med mere højtrykspræget vejr med stort set tørt vejr og med knap så meget vind.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: