DMI udvider varsel: - Det er pænt voldsomme mængder

Østjyderne skal nu også berede sig på voldsomt vejr, oplyser DMI

DMI 'lover': Det bliver vådt...

Op til 55 millimeter er der siden i nat fald i den vestlige del af Jylland, og mens uvejret langsomt krabber sig ind over Danmark, har DMI nu udvidet sit varsel om 'voldsomt vejr' til også at omfatte Østjylland.

- Det er pænt voldsomme mængder, der er faldet i området omkring Herning og Ringkøbing, hvor man har set op til 55 millimeter og lokale skybrud enkelte steder: Det er lidt ekstremt med de mængder, og derfor har vi også udvidet varslet til at omfatte østjyderne, siger Steen Hermansen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Bevæger sig langsomt
Den store mængde nedbør kan særligt tilskrives uvejrets færd indover landet, fortæller Steen Hermansen.

- Vi har ikke set skybrud særligt mange steder, men fordi uvejret bevæger sig så langsomt med kraftig regn, når der at falde mange millimeter. Grundet den langsomme hastighed, regner vi også først med, at uvejret når til Aalborg omkring kl. 12, mens det henad eftermiddagen når til hovedstadsområdet.

I resten af Jylland forventer DMI, at nedbørsmængderne bliver noget mindre end i det vestjyske med mellem 25-35 millimeter, mens man i de østligste egne af landet vil opleve bygevejr fra omkring kl. 14-16 og cirka 10-15 millimeter regn.

11 kommentarer
Vis kommentarer