DMI varsler farligt vejr

Der er risiko for skybrud og torden i store dele af Jylland og Fyn, lyder det fra vejrtjenesten

Skal ferien holdes i Danmark, men ved du fortsat ikke præcis hvor, kommer DMI her med gode råd set fra et vejrmæssigt perspektiv. Producer: Emma Svendsen
Følg Samfund

Det lækre sommervejr med masser af sol bliver for nogle danskere sat på pause for en stund

Lørdag begynder ellers solrigt med høje temperaturer, men i løbet af dagen kan vejret skifte over i skybrud og torden.

Det får fredag morgen DMI til at udsende et varsel om farligt vejr i store dele af Jylland og Fyn, hvor uvejret forventes at ramme.

Det bliver dog fortsat særdeles varmt. DMI melder om temperaturer på mellem 24 og 29 grader. Varmest bliver det i det sydvestlige Jylland, hvor også torden og massive regnbyger vil danne ramme om vejret lørdag eftermiddag.

- Der er også mulighed for, at bygerne udebliver. Men kommer der byger, kan der være risiko for torden, særligt i den vestlige del af landet, siger Martin Lindberg fra DMI.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Sol og sommer
Årets hidtil varmeste dag blev målt torsdag i København med 29 grader, og den rekord kan allerede blive slået både fredag og lørdag, hvor temperaturerne kan nærme sig 30 grader i Sydvestjylland og på Vestsjælland.

Over hele landet vil temperaturerne ligge mellem 24 og 29 grader, mens det kan blive lidt køligere ved kysterne.

Natten til lørdag klarer det op igen, og det varme og solrige vejr fortsætter - dog også her med risiko for byger om eftermiddagen.

De seneste dages tørre vejr udløser ifølge meteorologen en stor brandrisiko over hele landet.

- I Nordjylland, på Vestsjælland og stedvis i Sønderjylland er brandfare-indekset meget højt. I løbet af lørdagen kommer der regn, som kan standse brandfaren. Så man skal være forsigtig, hvis man vil grille, siger Martin Lindberg.

Søndag kommer der så et vejrskifte.

- Søndag kommer der et markant vejrskifte fra varme til køligere og ustabilt vejr med regn og byger, siger Martin Lindberg.

Ifølge meteorologen vil vejrskiftet vare ved ind i næste uge, og temperaturerne vil ligge på mellem 15 og 20 grader fra mandag til onsdag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind