DMI varsler: Her kommer der vindstød af stormstyrke

Mandagen bliver særdeles blæsende, særligt i den sydlige del af landet

Det bliver en særdeles blæsende uge, lyder det fra DMI. Få en vejrudsigt her

Selvom der de seneste uger har været heftige antydninger af det forestående forår, sender mandagens vejr formentlig mere tankerne i retning af efterår.

Det bliver nemlig en særdeles blæsende en af slagsen, lyder det fra DMI. Særligt i den sydlige del af landet. Således er der udsendt varsel om vindstød af stormstyrke i Esbjerg, Tønder, Sydfyn, Langeland, Lolland, Falster og det sydligste Sjælland samt på Bornholm.

- Det rammer først i Syd- og Sønderjylland, og så kommer Bornholm med i løbet af aftenen og natten med stormende kuling og vindstød af stormstyrke, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Tager af i løbet af natten
I øvrige dele af den sydlige del af landet forventer DMI også en relativt kraftig blæst, men her vil der være tale om en hård vind til hård kuling i middelvind, hvor der måske også kan komme vindstød af stormstyrke.

- Det vil fortsætte med at blæse på Bornholm det meste af natten, mens det stille og roligt løjer af i resten af landet, selvom det stadig bliver en blæsende nat, siger meteorologen.

Blæsevejret betyder også, at man i Vadehavet må forvente en stigende vandstand på op mod 2,6 meter over normalen.

Mens det i den sydlige del af landet bliver en blæsende eftermiddag og aften, er det ikke helt så galt længere mod nord.

- Især Nordjylland kommer til at skille sig ud, for de får relativt svage vinde fra sydvest og vest, som i løbet af natten frisker lidt op og går over i nordvest og nord. Men de får slet ikke samme vindstyrker som man gør længere nede i landet, siger Lars Henriksen.

Temperaturen kommer til at ligge på omkring fire til otte grader landet over i løbet af dagen, så foråret er altså stadig et stykke væk.