DMI varsler om isslag: Her skal du passe på glatte veje

Især i Jylland og på Fyn skal man passe på glatte veje

Der er risiko for glatte veje i nat samt tidligt lørdag morgen. Se, hvor galt det kan gå på cyklen

Der er risiko for isslag og glatte veje i store dele af Jylland og Fyn natten mellem fredag og lørdag og tidligt lørdag morgen. Det oplyser DMI til Ekstra Bladet.

Isslaget kommer, fordi der i løbet af natten vil falde sne i det meste af landet. Der er dog kun i Sønderjylland, Midt- og Østjylland samt til dels på Fyn, at der er risiko for isslag.

En havareret lastbil spærrede i morges Farø-broen mellem Sjælland og Falster. (Foto: Per Rasmussen) Samfund - 8. jan. 2016 - kl. 10:42 Snestorm i et glas vand

- I løbet af natten falder der sne især i Jylland. Det starter ved midnatstid. Det kommer fra Sydvest og kommer først ind over den sydlige del af Jylland, og så videre mod nordøst til Østjylland og til sidst når det Nordjylland. Der falder også en lille smule sne på Fyn og Sjælland, siger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved DMI til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Isslaget kan give rigtigt glatte veje i nattetimerne og i de tidlige morgentimer, inden det hele begynder at tø igen, siger han.

I morgen smelter det meste af sneen, som falder i nat, dog igen.

- I morgen kommer temperaturen til at ligge lidt over frysepunktet, så sneen vil tø i hele landet i løbet af i morgen. Jeg tror ikke, at der er meget sne efter i morgen. Så der kommer ikke noget kælkevejr, konstaterer Henning Gisselø.

Se også: Væltet og våd cyklist: Snerydderne tænker kun på bilisterne

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere