DMI varsler skift: Sneen kan ramme allerede 1. december

Et vejrskifte vil ramme Danmark i slutningen af ugen - lige op til første søndag i advent

Hvordan bliver vejret i denne uge? DMI giver svaret.
Følg Samfund

I sidste uge meddelte DMI, at snevejret formentlig ville udeblive resten af året. Selvom de langsigtede prognoser fortsat tyder på en mild vinter, er der alligevel noget, der indikerer, at december bliver kickstartet af hvide fnug.

Der sker nemlig et skift i vejret i slutningen af ugen, hvor der kommer et lavtryk ind over landet med byger. Det medfører, at køligere vinde trækker ind over landet fra nord.

- Det giver en koldere luft, og derfor kan vi allerede natten til fredag få slud og måske også snebyger nogle steder, siger Erik Hansen, vagthavende meterolog ved DMI.

Det betyder også, at temperaturerne i nattetimerne kommer under frysepunktet, og ifølge Erik Hansen vil der især være mulighed for at opleve sne i de nordøstlige dele af landet.

- I sidste uge lød meldingen, at sneen helt ville udeblive. Hvad er der sket?

- Den melding er baseret på vores månedsprognoser, som beskriver de mere generelle tendenser i vejret. Man kan sagtens få enkelte dage med hvide snebyger, selvom man generelt får en mild vinter. Det er der ikke noget usædvanligt i, forklarer Erik Hansen.

Generelt bliver ugens vejr meget omskifteligt, men fredag formiddag kan gå hen og blive en flot dag. Lige nu tyder det på, at vejret vil klare op, og at solen vil titte frem.

- Det er noget nyt, at vi faktisk får himlen at se på den her årstid, siger Erik Hansen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+