DMI: Vi kan stadig få sne EFTER påske

Det ser ud til at være mere end svært at slippe af med det kolde vejr

Selv når vi kommer ind i april måned, er der ingen garanti for, at vi er sluppet af med sneen for denne omgang. Foto: Linda Johansen
Selv når vi kommer ind i april måned, er der ingen garanti for, at vi er sluppet af med sneen for denne omgang. Foto: Linda Johansen
Følg Samfund

Selvom vi onsdag officielt gik ind i sommerhalvåret, da vi passerede forårsjævndøgn, måtte mange danskere alligevel torsdag atter stå op til et lag af sne på veje og marker.

Og der er ikke nogen grund til at tro, at foråret kommer buldrende lige med det samme.

Sådan lyder den triste melding fra DMI i denne uges månedsprognose.

Godt nok ser weekenden ud til at blive til den lune side, hvor vi lokalt kan nå op omkring 10 grader, men det lune vejr har tilsyneladende travlt med at forsvinde igen.

Næste uge, hvor mange har påskeferie og håber på sol og dejligt forårsvejr, starter med byger og blæst, og efterhånden trænger mere regn og kulde sig på, så vi omkring skærtorsdag atter kan blive mødt med frostvejr.

-  I et par døgn kan vi få en del regn og lokalt måske ovenikøbet slud eller sne, lyder det fra DMI.

Temperaturer går op og ned
Efter skærtorsdag er der dog igen chancer for lidt sol og lunere temperaturer om dagen, men den kølige luft fra nord betyder, at der i påskedagene er en øget risiko for nattefrost. Til gengæld betyder solen, at der er chance for op mod 10 graders varme.

Atter en gang er det dog ikke varme, der er kommet for at blive.

Således lyder det fra DMI, at det kølige vejr generelt også fortsætter efter påske.

-  I perioder kan der opbygges højtryksrygge, som giver gode solchancer, men også udbredt nattefrost. Men lavtryk med mild luft vil også kunne nå frem til Danmark fra vest eller sydvest. I så fald kan vi få både regn, slud og måske sne. De typiske dagtemperaturer vil generelt ligge mellem 5 og 10 grader, i perioder dog noget køligere, skriver DMI.

Samlet set vurderer DMI, at de to uger efter påske bliver 1-2 grader koldere end normalt, mens nedbørsmængderne bliver nogenlunde normale for årstiden, hvilket vil sige omkring 10 mm om ugen.

Den stædige kulde skyldes ifølge DMI, at farvandene omkring Danmark er blevet kølet betydeligt ned på grund af den kolde marts, og det betyder, at varmen har svært ved at få ordentlig fat.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+